Policajti chytili opitého prokurátora, odmietol dychovú skúšku aj lekárske vyšetrenie


Foto: Policajti chytili opitého prokurátora, odmietol dychovú skúšku aj lekárske vyšetrenie Foto: ilustračné

Policajti zastavili v noci zo štvrtka na piatok 30. marca 2018 v katastri obce Párnica (okres Dolný Kubín) osobné auto značky Suzuki Grand Vitara. Vozidlo viedol 41-ročný prokurátor Marko S. z Prievidze po miestnej komunikácii. Na začiatku sa mal snažiť hliadke dokonca vyhnúť, keď ho však zastavila, tak sa odmietol podrobiť skúške na alkohol.

Podľa zákona ak vodič odmietne dychovú skúšku, automaticky sa to berie, ako keby nafúkal nad 1 promile. Policajti muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Počas kontroly sa po výzve odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a odmietol sa podrobiť aj lekárskemu vyšetreniu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. V súčasnej dobe prebiehajú všetky potrebné procesné úkony v zmysle Trestného poriadku a z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie ku skutku,“ informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina