Reprezentačný brankár Karol Križan trénuje s MsHK Žilina


Foto: Reprezentačný brankár Karol Križan trénuje s MsHK Žilina

Do slovenskej extraligy by mohol po štyroch rokoch zavítať Karol Križan, ktorý od minulého utorka trénuje s tímom MsHK DOXXbet Žilina. Bývalý reprezentačný brankár dokonca nevylúčil ani svoj premiérový štart v mužstve z rodného mesta. V súčasnosti má 34 rokov, no skúsenosťami môže Žiline výrazne pomôcť.

“Po prvom tréningu asi čas na rokovanie nebol. Teraz v stredu doobeda bolo zase nejaké zasadnutie Pro-Hokeja a asi sa musel na ňom pán Valášek zúčastniť. Zatiaľ sa mi k tomu ťažšie vyjadruje, pretože mal som od neho telefonát, v ktorom sa ma pýtal, či by som mohol prísť na tréningy. Súhlasil som, no ešte sme sa nerozprávali na tému pôsobenia v Žiline bližšie,” vyjadril sa Karol Križan pre hokejportal.net

Bývalý slovenský reprezentant chytal na troch svetových šampionátoch a reprezentačný dres si obliekol aj na olympijskom turnaji v Turíne 2006. Angažmánu v Žiline by sa podľa vlastných slov nebránil: “Ak by všetko bolo v poriadku, prečo nie? Aj keď som hokejovo vyrástol v Mikuláši, rodákom som práve zo Žiliny a v Žiline som zatiaľ nikdy nechytal. Mám tu aj rodinu, k mestu mám veľmi dobrý vzťah. Na prázdniny som sem chodil pravidelne. Raz už som mal do Žiliny veľmi blízko a už v tom čase som hovoril, že raz by som si chcel v mojom rodnom meste zachytať. Uvidíme, možno teraz k tomu príde,” dodal Karol Križan.

Karol má naozaj bohaté skúsenosti. Ešte pred touto sezónou chytal za Tonsberg Vikings v najvyššej nórskej súťaži. Okrem toho obliekol aj dres Nových Zámkov v MOL lige či švédsky Växjö Lakers. Úspešné obdobie zažil hlavne vo Švédsku, v tíme MODO Hockey získal v sezóne 2006/2007 titul ešte vo vtedajšej Elitserien.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu