V Strážove prišiel o život 81-ročný dôchodca, na priechode ho zrazil vodič pod vplyvom alkoholu


Foto: V Strážove prišiel o život 81-ročný dôchodca, na priechode ho zrazil vodič pod vplyvom alkoholu Foto: ilustračné / Google Maps

V sobotu 2. decembra 2017 došlo v čase okolo 09:15 hod. k dopravnej nehode v mestskej časti Žilina - Strážov. Na frekventovanej štvorprúdovej ceste zrazil vodič nákladného vozidla 81-ročného muža, ktorý v tom čase prechádzal cez priechod pre chodcov. Udalosť potvrdilo aj Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, no staršieho muža sa už, žiaľ, nepodarilo zachrániť. K nehode došlo tak, že 65-ročný vodič nákladného auta prechádzal v smere od Žiliny do Bytče a nerešpektoval svetelné dopravné znamenie červenej farby STOJ. Chodec vstúpil na priechod pre chodcov na zelenú, pri zrážke utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Vodič nákladného vozidla absolvoval dychovú skúšku na alkohol, pri ktorej mu bolo namerané 0,13 mg/l čo predstavuje 0,27 promile. Vyšetrovateľ začal v tejto veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú žilinskí policajti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu