Dobrovoľníci chcú z grantu obnoviť oddychovú zónu na Lietavskom hrade, za projekt môžete hlasovať


Foto: Dobrovoľníci chcú z grantu obnoviť oddychovú zónu na Lietavskom hrade, za projekt môžete hlasovať

V súťaži Nadácie VÚB banky o komunitné granty sa zatiaľ Združenie na záchranu Lietavského hradu s projektom na revitalizáciu oddychovej zóny nachádza na druhom mieste, tesne za festivalom Detské hviezdne noci v Bytči. Turisticky obľúbený Lietavský hrad poskytuje neopakovateľný zážitok pre návštevníkov, ktorí tu chodia relaxovať (z blízkej Žiliny, z celého Slovenska i zahraničia). Na hrade sa nachádza niekoľko posedení, ohnísk a táborísk. Hlasovanie končí už dnes o polnoci, nadácia podporí prvé tri projekty.

„Naším cieľom je zabezpečiť plochu dolného nádvoria a vybudovať bezpečné posedenie pre návštevníkov, aby padajúce kamene z hradby nikoho neohrozovali. Zorganizujeme niekoľko workshopov, kde dobrovoľníci pod vedením profesionálov - murárov a tesárov opravia hradbu a vybudujú peknú terasu s posedením na relax,“ uvádzajú dobrovoľníci v popise projektu, ktorý plánujú z grantu realizovať.

Hlasovať môžete na tomto odkaze https://www.nadaciavub.sk/komunitne-granty/#hlasovat

Minulý rok uspel zaujímavý projekt Usmej sa, prší, ktorého výstupy mohli v Žiline vidieť obyvatelia aj návštevníci počas upršaných dní. Umenie aktivované dažďom vtedy priniesli dobrovoľníci zo Stanice Žilina-Zariečie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu