Tisícka plavcov zaplávala v Žiline vyše tisíc kilometrov


Foto: Tisícka plavcov zaplávala v Žiline vyše tisíc kilometrov

Žilina 24. 9. 2014 – Už po šiestykrát sa plavecká verejnosť stretla na Žilinskej plaveckej štafete, ktorá sa konala na Mestskej krytej plavárni vo štvrtok 18. septembra v rámci Žilinských dní zdravia. Štafety sa zúčastnilo 1 007 plavcov, ktorí spolu preplávali 1 183 kilometrov.

V tomto ročníku sa Žilinskej plaveckej štafety zúčastnilo 1 007 plavcov, ktorí spolu preplávali 1 183 kilometrov. Je to druhý najlepší výsledok v histórií tohto podujatia, zatiaľ najúspešnejší bol rok 2012, kedy účastníci preplávali 1 315 km. Najmladším plavcom Žilinskej plaveckej štafety 2014 bola Henrieta Salátová (ročník 2012) a najstarším plavcom bol Ľubomír Penovič (ročník 1942).

Svojou účasťou podujatie podporili aj plavci zo základných škôl, stredných škôl a športových klubov. Štafetu odplávali aj deti so zdravotným znevýhodnením zo Spojenej špeciálnej školy v Žiline. Na ich čele stál aj účastník londýnskeho paralympijského finále v plávaní Viktor Keményi, spolu s členmi Paralympijského centra talentovanej mládeže v Bratislave.

Žilinskú plaveckú štafetu zorganizovalo Mesto Žilina v spolupráci s Mestskou krytou plavárňou rámci Žilinských dní zdravia.

Zdroj: TS mesta Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu