Volejbalisti z VO AC UNIZA Žilina si priniesli zo zápasov v Banskej Bystrici 6 bodov


Foto: Volejbalisti z VO AC UNIZA Žilina si priniesli zo zápasov v Banskej Bystrici 6 bodov

Žilinskí volejbalisti odcestovali do Banskej Bystrice značne oslabení, z ich tímu vypadlo niekoľko chorých hráčov - Hrtús, Zúbek, Kysela a zranený Šíma. Napriek tomu odohrali zápasy s domácimi favoritom a odniesli si so sebou aj získaných 6 bodov.

Žilinčania si hneď na začiatku prvého setu vypracovali náskok

Ten si udržali až do konca, no druhý set im priniesol už tradične sériu nepresností a chýb. Rozhodovalo sa vo vyrovnanej koncovke, našťastie s dobrým výsledkom pre Žilinu. Tretí set bol zo strany žilinského tímu herne najvydarenejší a výsledkovo najjednoznačnejší.

Druhý zápas prebiehal ako cez kopirák. Prvý set zvládli hráči výborne a bez problémov, v druhom sa im už darilo menej a opäť prehrali. V treťom sete zavítali na ihrisko hráči Minárik a Keltoš, s ktorými spoločne Žilina otočila zápas a bez väčších komplikácií ho dotiahla do víťazného konca.

Výsledné skóre po zápasoch ŠVK Tatran Banská Bystrica - VO AC UNIZA Žilina bolo napokon 0:3 (-15, -22, -11) a 1:3 (-10, 23, -15, -13).


Zostava Banská Bystrica:

Nosáľ, Stano, Lapin, Lucinkiewicz, Hronček, Mala
Striedali: Štrbavý , Sršeň, Ďuriš
Tréner: Zachenský

Zostava Žilina:

Šomko, Večeřa Štoder, Kalužný, Dedič, Rolček
Striedali: Minárik, Keltoš
Tréner: Z. Hauer

„Povinných 6 bodov sme síce získali ale individuálnych nedostatkov a nepresností v súhre je ešte stále veľa,“ povedal po zápase tréner Zdenek Hauer. O týždeň 14.októbra hrajú volejbalisti VO AC UNIZA Žilina na domácej palubovke proti COP Trenčín. Zápasy sú naplánované v čase o 15:00 a 17:00 hod.

Všetci priaznivci volejbalu sú pozvaní do haly T 18.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu