Objednávanie u lekárov cez internet sa rozšíri aj v niektorých ambulanciach v Žiline


Foto: Objednávanie u lekárov cez internet sa rozšíri aj v niektorých ambulanciach v Žiline Foto: TS ŽSK

Minulý rok spustil Žilinský samosprávny kraj bezplatné objednávanie u lekárov cez vlastný špecializovaný portál. K dnešnému dňu sa podľa dát kraja elektronicky objednalo viac ako 50-tisíc pacientov, v systéme je už 72 ambulancií a stále pribúdajú nové. Nateraz by mali pribudnúť ambulancie štátnych nemocníc v Martine a Žiline.

„Župa dlhodobo komunikuje s lekármi a na elektronický systém objednávania postupne prejdú všetky nemocničné ambulancie v oboch spomínaných mestách. Štátne nemocnice tak budú nasledovať župné v Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši, Trstenej a Čadci, v ktorých ambulanciách sa pacienti bezplatne objednávajú od minulého roka,“ uvádza hovorkyňa župy Lenka Záteková v tlačovej správe.

Do systému sa zapojila aj rehabilitačná ambulancia v Bytči, postupne prechádzajú naň aj ďalšie. „Ide o alergologickú ambulanciu v Liptovskom Mikuláši a rehabilitačnú ambulanciu v Bytči. Pribudli do nášho systému objednatvysetrenie.sk a pre pacientov tak budú poskytovať nielen kvalitnú zdravotnú starostlivosť, ale i lepší spôsob objednávania,“ uviedla riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Anna Majbíková.

Cieľom Žilinského samosprávneho kraja je postupne zapojiť do systému čo najviac lekárov a ambulancií, keďže jeho rýchlosť a použiteľnosť sa okrem pacientov pozdáva aj lekárom. Technickým poskytovateľom riešenia je trenčianska firma CRYSTAL CONSULTING, s.r.o.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK