VIDEO: Dopravná situácia v Považskom Chlmci je kritická, obchádzkové trasy sú často neprejazdné


Foto: VIDEO: Dopravná situácia v Považskom Chlmci je kritická, obchádzkové trasy sú často neprejazdné
Galéria: 3 fotky

V uplynulých dňoch sme prostredníctvom niekoľkých článkov opakovane informovali o uzávierke frekventovanej cesty vedúcej cez mestskú časť Považský Chlmec. Cesta je v dňoch 25.9. - 3.10. uzatvorená z dôvodu výkopových prác a asfaltovania vozovky, ktoré súvisí s výstavbou kanalizácie. Mnohí vodiči sa však aj napriek zákazom snažia dostať cez túto mestskú časť a chcú pokračovať ďalej smerom na Bytču.

Dopravu síce na oboch stranách regulujú pracovníci spoločnosti, ktorá realizuje práce, no aj napriek tomu nastávajú problémy. Usmerňovanie dopravy a kontrolu vodičov vykonávajú aj mestskí policajti, a to počas dňa aj noci. Cez obchádzkovú trasu umožňujú prejazd len vodičom, ktorí sa potrebujú dostať do miesta svojho bydliska, mestskej a prímestskej autobusovej doprave a zásobovaniu. Ostatných vodičov otáčajú späť.

Občas dôjde aj k takej situácii, kedy je prejazd cez vedľajšie úzke ulice takmer nemožný. Obyvatelia Považského Chlmca si všimli, že po ceste jazdia aj kamióny a autá, ktoré by nemali. Na úzkych cestách sa potom musia vodiči veľmi komplikovane vyhýbať. Mestskí policajti môžu udeľovať pokuty šoférom jazdiacim do zákazu, v rámci možností sa snažia púšťať len tých, ktorí v mestskej časti bývajú. Najviac znepokojení sú obyvatelia ulíc slúžiacich ako obchádzkové trasy. Pred domami im stoja autobusy, nákladné aj osobné autá a ich nervózni vodiči na seba neustále trúbia a nadávajú.


„Cesta, po ktorej vedie obchádzka, má šírku približne 6 metrov a podľa plánov sa na nej majú obísť dva autobusy. Dnes ráno, okolo 05:10 hod. sa na nej dva autobusy aj stretli a práve vtedy nastal totálny chaos a zápcha. Mnoho ľudí meškalo do práce, zobudilo nás trúbenie a nadávanie šoférov,“ uvádza náš čitateľ. 

Ako vidieť aj na videu, už v skorých ranných hodinách mal vodič vozidla záchrannej služby problém prejsť po kompletne zablokovanej ceste. Obyvatelia preto kontaktovali štátnu políciu, ktorej sa napokon podarilo kolóny rozpustiť. Ostatné situácie má v riešení mestská polícia, ktorá podľa obyvateľov nie vždy zvláda nápor vozidiel.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu