THE LUX - piváreň a reštaurácia s najširšou ponukou tankového piva v Žiline!


Foto: THE LUX - piváreň a reštaurácia s najširšou ponukou tankového piva v Žiline!
Galéria: 18 fotiek

Tradičná kvalita, avšak v novom šate. Aj tak by sa dala nazvať piváreň THE LUX na žilinskom sídlisku Solinky, ktorá bola ako bistro založená v súčasných priestoroch v roku 1993. Dnes znamená značka THE LUX najmä to, že si v dizajnových priestoroch môžete vybrať z ponuky až troch tankových pív. „Naša snaha poskytovať tie najkvalitnejšie služby vyústila do súčasnej podoby pivárne, kde Vám ako jediný ponúkame 3 tankové pivá - výnimočný Pilsner Urquell, Gambrinus a Kozel,“ spresňuje prevádzkovateľ Marek Súkeník.

Galéria: 18 fotiek

Práve vytvorenie pocitu “domácej” pivárne, kde sa môžete cítiť naozaj príjemne a zároveň si pochutnať na špičkovom pive, je cieľom ochotného kolektívu THE LUX. „Absolútna kvalita piva, príjemné prostredie a ochotná obsluha sú naše každodenné priority,“ dodáva Súkeník. K pivu neodmysliteľne patria aj chuťovky. Výhodou pivárne THE LUX je, že si ich môžete dať priniesť z vedľajšej reštaurácie Smreková Koliba. Široká ponuka chutných tradičných jedál osloví aj náročného zákazníka a práve preto využíva túto možnosť čoraz viac ľudí. Ak naopak nepatríte medzi milovníkov piva no obľubujete tradičné slovenské jedlá, stačí prejsť cez dvere a navštíviť vkusne zariadenú reštauráciu na ľudovú nôtu ako u “babičky”. Tá vo vás vzbudí pocit domova.

Smreková koliba ponúka tradičné jedlá aj skvelé chuťovky

Jedálny lístok ponúka zákazníkovi rôzne slovenské špeciality ako sú napríklad halušky, strapačky či pirohy. Nechýba však ani pečené koleno, klasická zabíjačka či marinované sladko pikantné rebrá. Mnohých oslovia aj klasické jedlá z hydiny či bravčového a hovädzieho mäsa. Na chuť si prídu aj milovníci steakov, ktorí majú na výber z viacerých druhov.

Mlsné jazýčky istotne potešia aj jedlá zo zahraničnej kuchyne - pizza, zdravé šaláty, rizotá, cestoviny, ryby aj sladké palacinky. Pocit z návštevy umocňuje fakt, že vás milé čašníčky obslúžia v krásnom ľudovom slovenskom kroji.


My sme mali možnosť zavítať do Smrekovej koliby osobne a vyskúšať si nielen príjemnú atmosféru prostredia, ale aj niektoré jedlá z bohatej ponuky. Môžeme konštatovať, že sa nám nielen páčilo, ale aj chutilo. Z ponuky jedál sme si na odporúčanie personálu vybrali pečené rebrá, steak s bylinkovým maslom a americkými zemiakmi, pečené koleno a samozrejme, ako to v kolibe musí byť, tradičné bryndzové halušky so slaninkou.

Naše chuťové bunky potešili najmä jedlá z mäsa, vo všetkých troch prípadoch bolo ideálne dochutené a pripravené. Porcie boli naozaj bohaté a jedlo dokonale naaranžované. Ako inak, na záver nesmelo chýbať ani kvalitné tankové pivo a chutný čapovaný radler.

„Mäso, ktoré používame na výrobu našich jedál, pochádza z domáceho slovenského chovu,“ spresnil Marek Súkeník. Pečené koleno podávané s klasickou “pivnou” prílohou je tým pravým, keď pri pive s kamarátmi vyhladnete.

Aj poctivé rebierka s omáčkou, ktoré môžete zapiť tankovými pivami Pilsner Urquell alebo Gambrinus. Mnohých potešia gurmánske bruško. Nám veľmi chutilo a rozhodne sa sem v budúcnosti vrátime.


Galéria: 18 fotiek

Za zmienku stojí rozhodne aj to, že v Smrekovej kolibe si môžete vychnutnať čapované nealko pivo značky Birrell, čo nebýva vždy zvykom. V partii si tak môžu čapované osvieženie dopriať aj šoféri či abstinenti.


Piváreň THE LUX aj reštaurácia Smreková koliba sa nachádzajú na ulici Smreková 33 na Žilinskom sídlisku Solinky, v prípade tradičnej koliby je otvorené každý deň až do polnoci, výnimkou je nedeľa, kedy vás privíta personál do 23:00 hod. V dizajnovej pivárni THE LUX si v sobotu a v piatok môžete dať pivo až do jednej hodiny ráno.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR THE LUX