Tip pre gurmánov: blíži sa Karlovský gastrofestival!


Foto: Tip pre gurmánov: blíži sa Karlovský gastrofestival!
Galéria: 9 fotiek

Viete, že len hodinku autom zo Žiliny, presnejšie tri kilometre za českou hranicou, môžete zažiť atmosféru najnavštevovanejšieho gastrofestivalu v Českej republike? Nenechajte si ujsť Karlovský gastrofestival - sviatok gurmánov a milovníkov (nielen) valašskej kuchyne a regionálnych produktov.

V poradí už 9. ročník sa bude konať cez víkend 7. a 8. októbra a opäť ponúkne ochutnávky špecialít miestnych kuchárov, medzinárodný farmársky trh, súťaž o najlepší frgál a ďalší sprievodný program.

To všetko sa odohráva uprostred prírody, v malebnom karlovickom udolí Leskové dlhom tri a pol kilometra. Medzi jednotlivými ochutnávkovými miestami pri miestnych hoteloch a penziónoch sa môžete prejsť po cyklotrase Bečva, pričom vám príjemne vytrávi. Alebo sa nechajte zviezť vláčikom, historickým autobusom či konským záprahom.

Všetko je pripravené aj v prípade horšieho počasia - ochutnávať sa dá pod strechou v priestranných stanoch alebo vo vnútri hotelov, kde sa môžete na víkend napríklad ubytovať a dopriať si oddych.

Vstupné? Opätovne zadarmo

Okrem ponuky najrôznejších dobrôt bude opäť na gastrofestivale aj medzinárodný farmársky trh, kde môžete nielen ochutnávať, ale tiež si odviezť celý rad zaujímavých delikates so sebou domov.



Vrcholom býva už tradičná nedeľná súťaž o najlepší valašský fgrál. Tešiť sa môžete aj na kuchárske show, súťaž o najlepšiu klobásu, ukážky remesiel, barmanské večery či frgálovú manufaktúru, kde si môžete pod vedením profesionálnych pekárok sami vyskúšať výrobu vlastných valašských frgálov. Vstup na gastrofestival je zadarmo, čo je pri podobných akciách tohto typu celkom výnimočné.

Michelinský šéfkuchár z Viedne

K tomu všetkému nebudú chýbať ani populárne galavečere pre náročných gurmánov v Spa hoteli Lanterna, na ktorých vo Velkých Karlovicích každoročne hosťujú kuchárske osobnosti ovenčené prestížnou michelinskou hviezdou

Sobotňajšiu Michelinskú galavečeru a nedeľňajší Michelinský obed v Spa hoteli Lanterna pripraví Rakúšan Toni Mörwald, šéf reštaurácie Le Ciel zo zvučného Grand Hotelu Wien. Zakladá si na rakúskych tradíciách s nádychom noblesnej francúzskej gastronómie. Menu bude navyše prepojené s rakúskymi vínami, degustácia tak bude skutočne komplexným gastronomickým zážitkom pre náročných.


Nenechajte si ujsť ani piatkovú galavečeru tímu Spa hotela Lanterna. Šesťchodové menu vo farbách valašských horských lúk, skĺbené s vínami Kadrnka, si môžete vychutnať nielen počas gastrofestivalu, ale aj kedykoľvek inokedy počas septembra a októbra. Pri galavečeri ho osobne predstaví šéfkuchár hotelu Pavel Václavík.

Viac informácií o Karlovskom gastrofestivale 2017


Tipy na ďalšie akcie:
12. – 14. 10. – Běžecká škola Miloše Škorpila
14. 10. – Valachy dětem: Jesenné čarovanie s chodníkom odvahy
20. – 22. 10. – Wellness víkend pro všechny – cvičenie aj relacácia vo Wellness Horal
21. 10. – Běhej Valachy – bežecký pretek

16. 11. – Noc bílých lanýžů – degustačný večer
17. 11. – Ladislav Špaček: 10 let s Václavem Havlem 
18. 11. – Snídaně s N: povídání se Zbigniewem Czendlikem a Ladislavem Špačkem
1. 12. – Etiketa stolování s Ladislavem Špačkem




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Veľké Karlovice