Značka Mitsubishi oslavuje 100 rokov, v Žiline je najžiadanejší model ASX


Foto: Značka Mitsubishi oslavuje 100 rokov, v Žiline je najžiadanejší model ASX
Galéria: 10 fotiek

Japonská automobilka Mitsubishi v tomto roku oslavuje významné jubileum. Konkrétne ide už o okrúhle 100. výročie od začiatku výroby automobilov s logom troch diamantov.

V pamäti mnohých z nás ostávajú predovšetkým legendárne i úspešné modely Mitsubishi z motoristického športu. Rally legendou navždy zostane model Mitsubishi Lancer EVO. Vo vytrvalostných púštnych súťažiach na čele s legendárnou rally Dakar zase niekoľko hneď niekoľko krát ovládol špeciál postavený základoch ikonického offroadu Mitsubishi Pajero. Aj súčasné modelové portfólio tejto tradičnej japonskej automobilky, na našom trhu pozostáva prevažne z modelov z čoraz populárnejšej kategórie SUV.

Vozidlá Mitsubishi si je možné vďaka Žilinskej spoločnosti ALTERIA MOTOR s.r.o. zakúpiť aj v našom regióne. Pri príležitosti okrúhleho výročia sme sa položili niekoľko otázok priamo riaditeľovi spomínanej spoločnosti, pánovi Tiborovi Baricovi.

Vaša spoločnosť zastupuje viaceré automobilové značky. Od kedy funguje prepojenie medzi značkou Mitsubishi?

Spoločnosť ALTERIA MOTOR s.r.o. je v Žiline a širokom okolí autorizovaním zastúpením pre hneď tri automobilové značky. V roku 2008 sme začali spoluprácu so značkou Mitsubishi. Práve pre vozidla Mitsubishi sme v nedávnej dobe otvorili nový showroom, ktorý samozrejme spĺňa najnovšie štandardy tejto tradičnej japonskej značky. 


O aké modely s logom Mitsubishi je najväčší záujem práve v našom regióne?

Asi nebude veľkým prekvapením keď poviem že najväčší záujem je o modely kategórie SUV. Konkrétne ide o model Mitsubishi ASX, na ktorý sa potom doťahuje väčší súrodenec, teda model Mitsubishi Outlander. V tejto súvislosti sa už veľmi tešíme aj na príchod novinky Mitsubishi Eclipse Cross o ktorú predpokladáme, že bude rovnako veľký záujem zo strany zákazníkov. Na druhej sa záujmu tešia aj modely do tvrdších podmienok teda Mitsubishi Pajero a Mitsubishi L200.

Aktuálne oslavuje Mitsubishi 100 rokov od svojho založenia, môžu sa v tejto spojitosti tešiť na niečo špeciálne aj samotní zákazníci?

Pri príležitosti stého výročia sa môžu naši zákazníci tešiť na atraktívne Limitované výročné edície “100 rokov”, zamerane práve na najpopulárnejšie modely ASX, Outlander resp. Plug-in hybrid Outlander PHEV. Okrem cenového zvýhodnenia ponúkajú všetky modely so spomínanej edície taktiež nadštandardnú výbavu s množstvom zaujímavých doplnkov.

A na záver otázka na telo, ktorý model značky Mitsubishi je váš najobľúbenejší, a prečo práve tento model?

Pre mňa je to jednoznačne model Mitsubishi Pajero. S touto terénov legendou mám bohaté, niekoľkoročné osobné skúsenosti. Keďže okolo nás je krásny hornatý kraj a z času načas nás vie potrápiť aj tuhá zima s bohatou nádielkou snehu, myslím si že práve Pajero je ideálne pre všetkých tých ktorí radi trávia voľný čas aktívne a v prírode. S týmto vozidlom sa skutočne netreba obávať toho že prípadne niekde uviaznete. Okrem toho dokáže ale rovnako dobre poslúžiť aj v meste či ako rodinné vozidlo. Najlepším dôkazom toho je aj fakt že Mitsubishi Pajero sa nám stále veľmi dobre predáva.

Na záver pohľad do predajne Alteria Motor Žilina




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu