Policajti zadržali dvoch mužov, ktorí sú podozriví zo sériových krádeží v Žiline a okolí


Foto: Policajti zadržali dvoch mužov, ktorí sú podozriví zo sériových krádeží v Žiline a okolí
Galéria: 20 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Terchová zastavili v utorok 8. augusta v ranných hodinách v obci Varín osobné auto značky Renault Megane. Vozidlo bolo krátko predtým odcudzené v Žiline na sídlisku Vlčince. Vo vozidle sa nachádzali dvaja muži vo veku 22 a 27 rokov, ktorí boli hliadkou zadržaní.

Žilinskí kriminalisti zistili, že obaja muži sú dôvodne podozriví zo sériovej majetkovej trestnej činnosti v Žiline a okolí

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil oboch mužov zo zločinu krádeže v spolupáchateľstve vo viacerých skutkoch. Obvinení muži sa mali v období od júna do augusta tohto roka vlámať do pivničných priestorov viacerých bytových domov na sídlisku Vlčince, ale aj v obciach Varín a Mojš. V obci Varín sa mali pokúsiť vlámať aj do rekreačnej chaty. Z objektov mali odcudziť bicykle, motocykel, pneumatiky, elektrické náradie a káble, oblečenie, ale aj alkohol. Čelia obvineniu aj z krádeže motorového vozidla Renault Megane,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Celková škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 9.000.-€. V priebehu vyšetrovania boli zaistené aj dva odcudzené bicykle.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na 22-ročného Jána a 27-ročného Pavla podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až 10 rokov. Ďalšie okolnosti prípadov sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina