Podguráženú 31 ročnú vodičku zastavili až varovné výstrely policajtov


Foto: Podguráženú 31 ročnú vodičku zastavili až varovné výstrely policajtov

Päť varovných výstrelov do vzduchu použila policajná hliadka z Obvodného oddelenia z Liptovskej Sielnice, aby zastavila vodičku zeleného Mitsubishi Carisma, ktorá v pondelok 15. septembra v popoludňajších hodinách jazdila od obce Liptovská Sielnica na Ružomberok.

Vodička svojou bezohľadnou a nebezpečnou jazdou ohrozovala ostatných účastníkov cestnej premávky. Na opakované výzvy policajnej hliadky na zastavenie nereagovala, preto policajti použili varovné výstrely. Následne vodička s vozidlom zastavila na miestnej komunikácii v obci Bukovina pred rodinným domom. S vozidla sa po zastavení pokúsila ujsť. V úteku jej zabránili policajti, ktorí mladú ženu dostihli a zadržali.

U 31 ročnej ženy vykonali dychovú skúšku, pri ktorej jej namerali 0,93 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 1,94 promile). Ženu umiestnili do policajnej cely a po vytriezvení jej bude vznesené obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý jej v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu