Žilinský kraj hľadá osobnosti, kandidátov môže verejnosť navrhovať do konca augusta


Foto: Žilinský kraj hľadá osobnosti, kandidátov môže verejnosť navrhovať do konca augusta Foto: TS ŽSK

Už po 7. krát ocení Žilinský samosprávny kraj významné osobnosti v rámci župy, kandidátov na spolu 6 ocenení môže navrhnuť každý. Až do 31. augusta 2017 môžu obyvatelia župy zasielať svoje návrhy na osoby z regiónov Orava, Kysuce, Liptov, Horné Považie a Turiec, ktoré sa významne zaslúžili o rozvoj či prezentáciu kraja.

Následne ocení žilinský župan šesť z nich, traja si prevezmú najvyššie krajské ocenenie Cenu Žilinského samosprávneho kraja a trom bude udelená Pamätná plaketa ŽSK. Osobnosti sa tak zaradia do spoločnosti velikánov ako Milan Rúfus, Peter Sagan či Štefan Svitko. Práve posledný menovaný bol jedným z minuloročných ocenených.

Návrhy je možné zasielať poštou alebo e-mailom, navrhovaný musí súhlasiť


Okrem minuloročného strieborného medailistu Rally Dakar a úspešného reprezentanta Slovenska v motokrosovom športe ocenila župa scénografa, etnografa, dramaturga, scenáristu a režiséra Viliama Grusku, lekára a poprednú osobnosť zdravotníctva Žilinského kraja Štefana Köhlera.

Kraj ocenil aj emeritného univerzitného profesora a uznávanú autoritu v oblasti slovenskej i stredoeurópskej vedy Miroslava Tumu, literárneho vedca a zakladateľa Literárneho múzea Slovenskej národnej knižnice Michala Kováča a vedeckého odborníka v oblasti mliekarstva a zakladateľa viacerých tradičných podujatí zameraných na ovčiarstvo a salašníctvo Karola Heriana.

Návrhy je možné zasielať do konca augusta osobne i poštou na Úrad Žilinského samosprávneho kraja alebo na emailovú adresu navrhosobnosti@zilinskazupa.sk.

Návrh musí obsahovať:

1. životopis alebo charakteristiku nominovaného,
2. dôvod na udelenie ocenenia ŽSK a
3. súhlas nominovaného s udelením ocenenia a spracovaním osobných údajov

Formulár pre navrhnutie osobnosti si môžete stiahnuť po kliknutí na tento odkaz


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK