Policajtom sa po pol roku podarilo nájsť muža, ktorý spáchal lúpežné prepadnutie a odcudzil 5300 eur


Foto: Policajtom sa po pol roku podarilo nájsť muža, ktorý spáchal lúpežné prepadnutie a odcudzil 5300 eur
Galéria: 6 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Martinskej polícii sa podarilo zadržať po takmer pol roku intenzívnej práce 29-ročného muža, ktorý je podozrivý z lúpeže. K jej spáchaniu malo dôjsť ešte v druhej polovici septembra 2016 v kúpeľnom parku v Turčianskych Tepliciach. Páchateľ, ktorým mal byť práve 29-ročný Martin z okresu Turčianske Teplice, si krátko po 21:00 hod. počkal so zbraňou v areáli kúpeľného parku na zamestnankyňu, ktorá niesla tržbu.

„Dvakrát mal vystreliť zo zbrane do vzduchu a následne jej mal z ruky vytrhnúť igelitovú tašku s tržbou viac ako 5.300,-€, s ktorou mal utiecť smerom k futbalovému ihrisku,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Martinskí policajti na prípade intenzívne pracovali a počas zhromažďovania informácií zistili, že podozrivý muž sa mal už jedenkrát do areálu kúpeľného parku dostať, a to v prvej polovici septembra 2016. Vtedy mal silou prekonať zatvorené dvere brániace vstupu do budovy a prejsť do priestorov pokladní, kde mal odcudziť elektronickú pokladničnú zásuvku, čím spôsobil spoločnosti škodu vo výške asi 80,-€.


Galéria: 6 fotiek

„Ďalej policajti zistili, že podozrivý muž mal od presne nezistenej doby v nelegálnej držbe 20 ks nábojov kalibru 6,35 mm a krátku strelnú zbraň. Strelivo a zbraň pri domovej prehliadke podozrivý dobrovoľne vydal polícii,“ spresnila hovorkyňa.

Vyšetrovateľ OR PZ v Martine obvinil 29-ročného muža zo zločinu lúpeže, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z prečinu krádeže. Obvinený muž je stíhaný väzobne.

V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina