Sarah Hrnková z Karate Klubu AC UNIZA Žilina sa prebojovala do štvrťfinále svetového pohára v karate


Foto: Sarah Hrnková z Karate Klubu AC UNIZA Žilina sa prebojovala do štvrťfinále svetového pohára v karate
Galéria: 4 fotky

WKF K1 Youth Cup 2017 - Umag (Chorvátsko)

Záverečným turnajom sezóny 2016/17 bol pre žilinské karate veľký medzinárodný turnaj, organizovaný svetovou federáciou karate (WKF) - WKF K1 Youth Cup, ktorý je obdobou svetového pohára K1 seniorov. Turnaj je zaradený medzi nominačné turnaje MS, ktoré sa budú konať v októbri v Španielsku (Tenerife) a tiež medzi nominačné turnaje pre mládežnícku olympiádu, ktorá sa uskutoční budúci rok v Argentíne. Aj z týchto dôvodov sa na turnaji zúčastnili karatisti z viac ako 70 krajín celého sveta.

Karate Klub AC UNIZA Žilina na tomto turnaji reprezentovala Sarah Hrnková, ktorá štartovala v kategórii kumite junioriek -59 kg. Sarah sa v konkurencii 58 pretekárok z celého sveta postarala o nečakaný úspech, keď sa po výborných výkonoch, prebojovala až do štvrťfinále, medzi osmičku najlepších.

Sarah prvé dva zápasy zvládla vynikajúco a svoje súperky zo Švédska a Čiernej Hory zdolala ešte pred časovým limitom. V treťom kole narazila na kvalitnú súperku z Holandska, proti ktorej dokonca prehrávala 0:1, no zápas napokon otočila a tešila sa z víťazstva 3:1. Vo štvrťfinále to žiaľ už nestačilo na Chorvátku, ktorej podľahla 0:5. Nevýhodou Žilinčanky vo štvrťfinále bolo, že tento zápas nasledoval takmer okamžite po predošlom, čo sa prejavilo na jej únave. Chorvátka žiaľ následne prehrala v semifinále s Luxemburčankou a do repasáže nás tak už nepotiahla.

Sarah v každom prípade od bojov o medaily delilo máličko a k predvedeným výkonom a dosiahnutému výsledku jej patri veľká gratulácia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu