Peter Sagan vyhral svoju prvú etapu na 104. ročníku Tour de France


Foto: Peter Sagan vyhral svoju prvú etapu na 104. ročníku Tour de France Foto: rtvs.sk

V dnešnej 3. etape v rámci 104. ročníka Tour de France, ktorá viedla z Verviers do Longwy, sa podarilo jazdcovi nemeckého tímu Bora-Hansgrohe Petrovi Saganovi po hromadnom špurte vyhrať svoju prvú etapu na tohtoročnom Tour de France. „Čo je to tlak? Nepoznám to, neviem, čo je tlak. Chcem sa poďakovať celému tímu, spravili skvelú prácu vpredu. Nebolo to ľahké, vpredu bolo množstvo nervozit,“ uviedlo krátko po etape Sagan.

Štart 212,5 kilometra dlhej etapy bol o 12:25 hod., o Peťovom víťazstve sa rozhodovalo až v záverečnom špurte, posledných 1600 metrov cyklisti stúpali. Sagan patril medzi favoritov na výhru v dnešnom závode, čo našťastie dnes aj potvrdil v čase 5h 07m 19s.

„V istom momente pred cieľom, keď som sa zbadal, že som bol asi tristo metrov pred cieľom medzi prvými, som si povedal - ach zase, príliš skoro. Začal som špurtovať, stala sa mi síce ďalšia chyba, ale vyhral som. Som naozaj šťastný za toto víťazstvo a veľká vďaka pre Bora-Hansgrohe,“ dodal rodák zo Žiliny.

Za víťazstvo si pripisuje Sagan v súťaži o zelený dres 36 bodov, so získom spolu 50 bodov sa tak posunie na tretie miesto v celkovej klasifikácii. Na vedúceho Marcela Kittela stráca 16 bodov. V celkovom poradí sa Sagan dostal na štvrté miesto.

TOP 5 pretekárov v dnešnej 3. etape Verviers - Longwy

1. Peter Sagan
2. Michael Matthews
3. Dan Martin
4. Greg Van Avermaet
5. Alberto Bettiol

Záverečný finiš 3. etapy Verviers - Longwy





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu