Na Solinkách došlo k nešťastiu pri skladaní lešenia, muža zasiahla kovová tyč do hlavy


Foto: Na Solinkách došlo k nešťastiu pri skladaní lešenia, muža zasiahla kovová tyč do hlavy
Galéria: 7 fotiek

Na ulici Jaseňová, na sídlisku Solinky, došlo dnes krátko po 15:00 hod. k nešťastiu. Pri vykonávaní prác s lešením na jednej z bytoviek, sa zranil pracovník. Muža, ktorý sa nachádzal na chodníku pod lešením, zasiahla do hlavy padajúca kovová tyč. Po zásahu zostal nehybne ležať na zemi, pričom krvácal. Ostatní pracovníci okamžite kontaktovali tieňovú linku a privolali záchrannú službu.

„Potvrdzujem, že na miesto boli vyslané dve vozidlá záchrannej zdravotnej služby. Zranený muž bol v bezvedomí, no dýchal. Po preložení do vozidla ZZS bol prevezený do nemocnice v Žiline,“ uviedol hovorca záchranárov Jozef Minár.

Na miesto dorazili aj dve hliadky polície, pričom príslušníci PZ sa prípadom začali zaoberať. Lešenie siaha po úroveň štvrtého poschodia. To, či mal muž na hlavne prilbu, zatiaľ nie je známe.


Aktualizácia 28.6.2017

Prípadom sa zaoberá žilinská polícia, ktorá začala vo veci trestné stíhanie. K nehode pracovníka došlo za doposiaľ presne nezistených okolností, pri demontáži lešenia. Zranený bol 23-ročný muž, ktorého odviezla záchranná služba do nemocnice.

„V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu