Pelotón z projektu „Na bicykli deťom“ zavítal dnes do Žiliny, privítali ho aj zástupcovia mesta


Foto: Pelotón z projektu „Na bicykli deťom“ zavítal dnes do Žiliny, privítali ho aj zástupcovia mesta Foto: TS Mesto Žilina

ŽDnes sme v Žiline opäť privítali cyklistický pelotón z projektu „Na bicykli deťom“. Ide už o 8. ročník charitatívnej akcie, ktorú organizuje Občianske združenie Deťom pre život.

Tento projekt prostredníctvom Občianskeho združenia Deťom pre život pomáha onkologicky chorým detským pacientom. Cyklistov zapálených pre dobrú vec dnes privítali v Sade SNP prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška a Ľuboš Slebodník vedúci oddelenia mobility Mestského úradu v Žiline.

Projekt „Na bicykli deťom“ sa stal  júnovou tradíciou. Skupina nadšencov, podporovateľov a všetkých priaznivcov toho projektu sa vydá naprieč Slovenskom a Moravou na bicykli. Tento rok je trasa dlhá takmer 1 000 km a prechádzala cez 217 miest a obcí. Počas ôsmych dní, od 17. júna do 24.júna, cyklisti prejdú trasu z Bratislavy, cez Moravu až na východ Slovenska.

Organizátori akcie plánujú zo zbierok tento rok opäť zorganizovať rekondičné pobyty pre rodiny s onkologicky chorým dieťaťom. Taktiež plánujú pokračovať vo financovaní individuálnej dopravy pre detských onkologických pacientov zdarma po celom Slovensku a zároveň podporiť aj detské onkologické oddelenia v konkrétnych nemocniciach.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina