Súperom MŠK Žilina v 2. predkole Ligy majstrov bude dánsky FC Kodaň


Foto: Súperom MŠK Žilina v 2. predkole Ligy majstrov bude dánsky FC Kodaň Foto: uefa.com

Dnes na pravé poludnie začal vo francúzskom Nyone žreb dvojíc nadchádzajúceho ročníka Ligy majstrov. Slovenský majster MŠK Žilina sa dostal do nenasadeného koša, čo znamenalo značnú nevýhodu v losovaní proti nasadeným súperom. Nakoniec sa žltozelení postavia dánskemu majstrovi FC Kodaň.

Zápasy 2. predkola LM 2017/2018 sú naplánované na 11. a 12. júla, odvetné kolá sa budú konať 18. a 19. júla 2017. MŠK Žilina odohrá prvý zápas doma, následne o týždeň na to v dánskej metropole proti víťazovi dánskej Superligy. Najúspešnejší dánsky klub vyhral 12 národných titulov a 8 pohárov.

„Sú favoritom, ale podľa mňa nie sú zrovna nadšení, že im nás vylosovali, pretože sme tam boli asi jedni z najmenej prajených súperov, ktorých chceli dostať. Podľa mňa je to otvorené,“ uviedol pre klubovú televíziu krátko po žrebe tréner MŠK Žilina Adrián Guľa.

FC København (FC Kodaň) je tradičný klub dánskej Superligaen, sídliaci v Kodani. FC Kodaň patrí k popredným dánskym klubom. Klub bol založený v roku 1992 a jeho domovským ihriskom je štadión s názvom Parken s kapacitou 42 358 divákov. Je to veľkoklub severu.


Medzi ďalších potenciálnych súperov patrili BATE Borisov (Bielorusko), FC Astana (Kazachstan), HNK Rijeka (Chorvátsko), Šerif Tiraspoľ (Moldavsko) a Hapoel Beer Ševa (Izrael).

Ostatné dvojice v 2. skupine žrebovania
Sheriff (MDA) v Kukës (ALB)
Astana (KAZ)  v Spartaks Jūrmala (LVA)
BATE Borisov (BLR) v Alashkert (ARM) or FC Santa Coloma (AND)
Hapoel Beer-Sheva (ISR) v Budapest Honvéd (HUN)
Rijeka (CRO) v The New Saints (WAL) or Europa (GIB)



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu