17-ročná turistka si v Malej Fatre privodila zlomeninu členka, záchranári ju zniesli do Štefanovej


Foto: 17-ročná turistka si v Malej Fatre privodila zlomeninu členka, záchranári ju zniesli do Štefanovej Foto: Horská záchranná služba - hzs.sk

Dnes 17. júna 2017 si na turistickom značenom chodníku v Malej Fatre privodila 17-ročná turistka pravdepodobne zlomeninu členka. Krátko po ohlásení na Operačné stredisko sa na miesto vydali horskí záchranári z Horskej záchrannej služby Malá Fatra, ktorí na mieste poskytli neodkladné ošetrenie.

„Dňa 17.06.2017 popoludní bol na Operačné stredisko tiesňového volania HZS nahlásený úraz 17-ročnej slovenskej turistky, ktorá si na TZCH zo Štefanovej do Sedla Medziholie spôsobila pravdepodobne zlomeninu členka,“ informovali na svojom webe horskí záchranári.

Následne dievčinu previezli pomocou terénneho automobilu do Štefanovej, kde bola osoba odovzdaná zdravotníkom. „Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti bola postihnutá záchranármi HZS transportovaná na nosidlách KONG k terénnemu automobilu HZS a prevezená na Dom HZS v Štefanovej, kde si ju prevzala posádka RZP,“ spresnili horskí záchranári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba - hzs.sk