Do Žiliny mieri ďalšia IT spoločnosť, pobočku otvorí český poskytovateľ e-commerce riešení Shopsys


Foto: Do Žiliny mieri ďalšia IT spoločnosť, pobočku otvorí český poskytovateľ e-commerce riešení Shopsys Foto: Kolektív spoločnosti Shopsys

Mesto Žilina sa postupne stáva atraktívnym miestom pre investorov z oblasti IT, svoje pobočky tu majú napríklad Kros, Siemens, MIM, Ipesoft či Scheidt & Bachmann. Ďalší slovenský IT gigant ESET ohlásil prednedávnom vznik nových centier zameraných na výskum a vývoj, jedno z nich plánuje aj v Žiline. Ďalšou známou spoločnosťou, ktorá v Žiline otvorí pobočku, je popredný český vývojár internetových obchodov Shopsys.

Spoločnosť už začala s náborom nových zamestnancov, prijať by ich mala spolu 25. „Nábor nových ľudí už začal, do svojich radov hľadáme ako senior, tak junior partnerov. Predpokladáme, že budeme príjmať desať ľudí do konca tohto roka, v budúcom roku ďalších pätnásť,“ uviedla Petra Gajdošová, marketingová špecialistka Shopsys-u.

Lákadlom je Žilinská univerzita a jej absolventi IT oborov


Pri výbere Žiliny ako miesta na expanziu zohralo rolu viacero faktorov, výrazným lákadlom pre firmy z IT odvetvia je vysoká úroveň absolventov podobne zameraných odborov na Žilinskej univerzite. To zavážilo aj v prípade českej spoločnosti.

„Žilina bola jasná voľba, rolu zohrala najmä jej poloha, ktorá je blízko centrály v Ostrave, takže môžeme byť v tesnom kontakte so zamestnancami. Naše rozhodnutie podporilo aj to, že v Žiline je univerzita, ktorá produkuje množstvo talentovaných absolventov z oblasti IT, s ktorými by sme radi spolupracovali,“ spresnila Gajdošová.

Shopsys sídli v novootovorenom co-workingovom priestore s názvom Banka Žilina na Legionárskej ulici. „Pobočka spoločnosti sa nachádza v co-workingovom centra Banka Žilina nedaľeko centra mesta. Naši zamestnanci tam majú všetok dostupný komfort, takže do budúcna neplánujeme zmeny a budeme priestory využívať aj naďalej,“ predstavuje sídlo spoločnosti Petra Gajdošová.

Spoločnosť nateraz hľadá Open-source PHP/Symphony3 Full stack developera, Front-end Developera a PHP Developera. „Nebránime sa ani príjmaniu junior kandidátov, ktorým radi pomôžeme a všetko potrebné ich naučíme prostredníctvom čiastočných úväzkov. Primárne by sme radi v tíme privítali nových seniorov, ktorí by niečo naučili nás a pomohli nám v rozvoji spoločnosti,“ uzavrela marketingová špecialistka Shopsys-u.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu