V rámci Divadelnej kvapky krvi darovali Žilinčania spolu takmer 12 litrov krvi


Foto: V rámci Divadelnej kvapky krvi darovali Žilinčania spolu takmer 12 litrov krvi

Spolu 32 dobrovoľných darcov prišlo včera 12. júna 2017 do mestského divadla v Žiline darovať najvzácnejšiu tekutinu v rámci podujatia Divadelná kvapka krvi. V rámci projektu, ktorý organizuje Slovenský Červený kríž, spoločnosť Kaufland a Národná transfúzna služba SR sa podarilo vyzbierať krásnych skoro 12 litrov krvi, okrem verejnosti pomáhali aj zamestnanci Kauflandu či primátor Žiliny Igor Choma.

„Cieľom projektu je podporiť myšlienku dobrovoľného darovania krvi v slovenských regiónoch. Spoločnosť Kaufland pravidelne umožňuje svojim zamestnancom sa zúčastňovať takýchto odberov organizovane, čím chce inšpirovať aj iných zamestnávateľov v regiónoch Slovenska, aby svojim zamestnancom vytvárali podmienky a umožňovali  sa odberov zúčastňovať,“ spresnila pozadie projektu Erika Turček Pfundtnerová, vedúca oddelenia CSR spoločnosti Kaufland.

Kampaň sa presúva do Bratislavy a Komárna


„Som veľmi rád, že zamestnanci a priaznivci žilinského divadla darovaním krvi podporili podujatie Divadelná kvapka krvi, a tak sa zaradili medzi tých, ktorí sa snažia nezištne pomôcť druhým. Viem o tom, že krvi je nedostatok, preto dúfam, že dnešná „darcovská“ akcia skutočne pomôže tým, ktorí to naozaj potrebujú. Nás darcov nech hreje pocit pri srdci, že sme niekomu pomohli. Zároveň sa chcem úprimne a zo srdca poďakovať všetkým, ktorí sa nebáli prísť a podporili toto podujatie,“ dodal primátor Igor Choma.



Dobrovoľná kampaň Divadelná kvapka krvi odštartovala 12. júna 2017 v Žiline a v Prešove. Následne sa presunie 14. júna do Bratislavy a Komárna.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu