Mesto postupne obnovuje rozhlasy v mestských častiach, vyhlasovať sa bude z centrály na MsÚ


Foto: Mesto postupne obnovuje rozhlasy v mestských častiach, vyhlasovať sa bude z centrály na MsÚ

Mesto Žilina sa neustále snaží zvyšovať kvalitu poskytovaných služieb a informácií občanom a preto pokračuje aj v tomto roku s rekonštrukciou a inováciou mestských rozhlasov.

„Vďaka novému rozhlasu získajú občania kvalitnejší prenos zvuku a lepšiu počuteľnosť aj v častiach a uliciach, kde pri existujúcom rozhlase občania upozorňovali na nedostatky,“ uvádza hovorca mesta Pavol Čorba.

Bezdrôtový rozhlas je už prevádzkovaný v mestských častiach Bytčica, Budatín, Rosinky, Trnové, Zádubnie a Žilinská Lehota

Ako ďalej spresnil hovorca, v priebehu roka 2017 pribudne k existujúcemu a funkčnému bezdrôtovému rozhlasu nový rozhlas aj v Bánovej, Brodne, Považskom Chlmci, Vraní a Závodí. V mestskej časti Závodie sú občania naozaj potešení touto správou, nakoľko im bude rozhlas opäť k dispozícii po rokoch úplnej nefunkčnosti.

Mestský rozhlas sa využíva prioritne na informovanie občanov v príslušných mestských častiach o skutočnostiach, ktoré sa týkajú najmä ich života, majetku, životného prostredia a kultúrneho a športového vyžitia. Mesto prostredníctvom neho vyhlasuje oznamy pre občanov, ako aj oznamy orgánov štátnej správy, či distribútorov elektrickej energie, vodární alebo plynární.


O vyhlásenie oznamu môžu požiadať aj fyzické a právnické osoby, ktoré majú záujem informovať občanov. Či už ide o uskutočňovanie rôznych predajov tovaru v mestských častiach, alebo kultúrne a športové akcie a tiež smútočné oznamy.

Hlásateľov z každej mestskej časti nahradí jeden hlásateľ z centrálnej ústredne

„Hlásateľov, ktorí v súčasnosti vyhlasujú oznamy v jednotlivých mestských častiach, mesto postupne nahradí hláseniami z centrálnej ústredne zriadenej v tomto roku na Mestskom úrade v Žiline, pričom aj hlásenia z centrálnej ústredne budú vyhlasované podľa potreby a v zmysle požiadaviek v pracovné dni ako aj počas sviatkov a víkendov,“ uviedol hovorca Pavol Čorba.

Všetky podmienky pre hlásenia (Kto môže byť žiadateľ? Komu sa podáva žiadosť? Aký poplatok sa platí za vyhlásenie?) nájdete na webovej stránke mesta Žilina, v sekcii: Občan - Verejný rozhlas, kde sa nachádzajú aktualizované informácie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu