Poslanci schválili 90-tisíc eur na rekonštrukciu vnútorného bazéna na žilinskej plavárni


Foto: Poslanci schválili 90-tisíc eur na rekonštrukciu vnútorného bazéna na žilinskej plavárni Foto: ilustračné - tikzilina.eu

Na uplynulom mimoriadnom zastupiteľstve, ktoré sa konalo na Radnici mesta Žilina dňa 5. júna 2017, schválili mestskí poslanci viaceré zmeny v rozpočte. Medzi jednu z nich patrí aj pridelenie spolu 102-tisíc eur z prostriedkov rezervného fondu mesta vo forme kapitálového transferu Mestskej plavárni v Žiline.

Transfer je určený na rekonštrukciu vnútorného plaveckého bazéna, ktorej cenový odhad v celkovej výške 90-tisíc eur je zahrnutý aj v pláne investícií spoločnosti pre rok 2017. Ďalších 12-tisíc eur poputuje na rekonštrukciu technológie plavárne.

Súčasťou rekonštrukcie je aj predĺženie bazéna pre splnenie medzinárodných štandardov


Plán investícií Mestskej krytej plavárne pre rok 2017 spresňuje, že by sa malo jednať o kompletnú opravu vrátane spárovania, pribudnúť by mala časomiera a nové mostíky.

Rekonštrukcia vnútorného bazéna mestskej krytej plavárne je predbežne naplánovaná v dĺžke trvania tri týždne, stále však prebieha verejné obstarávanie na dodanie technológie, takže viac informácií a presnejšie dátumy bude možné uviesť až po jeho skončení,“ uviedol riaditeľ plavárne Vladislav Harčar.

Zároveň dojde počas rekonštrukcie k predĺženiu vnútorného bazénu tak, aby po nasadení dotykových čidiel spĺňal medzinárodné štandardy pre uznávanie rekordov. Bazén sa bude predĺžovať na dĺžku na požadované rozmery tak, aby boli splnené štandardy pre uznávanie rekordov podľa Medzinárodnej plaveckej federácie,“ spresnil riaditeľ Harčar.

Predbežne by mala rekonštrukcia prebehnúť na prelome mesiacov september a október, bližšie informácie prinesie plaváreň návštevníkom po stanovení presných termínov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu