Navštívili sme výrobnú halu Hyundai MOBIS - dodávateľa výrobného závodu Kia Motors Slovakia


Foto: Navštívili sme výrobnú halu Hyundai MOBIS - dodávateľa výrobného závodu Kia Motors Slovakia
Galéria: 7 fotiek

To že je Slovensko automobilová veľmoc, je všeobecne známy fakt. V počte vyrobených automobilov v prepočte na jedného obyvateľa patríme dokonca ku globálnym lídrom. Okrem samotných automobiliek u nás pôsobí aj veľké množstvo ich dodávateľských firiem. 

K najväčším dodávateľom výrobného závodu Kia Motors Slovakia, patrí dcérska spoločnosť Hyundai MOBIS. Slovenský výrobný závod spoločnosti Hyundai MOBIS sa nachádza v priamom susedstve s výrobným závodom Kia Motors v Gbeľanoch. 


V areáli závodu sa nachádzajú 4 výrobné haly

Výrobný závod sa špecializuje na výrobu a kompletizáciu automobilových modulov. Konkrétne vo varovných priestoroch spoločnosti Hyundai MOBIS vzniká kompletná predná maska, prístrojová doska, ako aj moduly prednej a zadnej nápravy. Mobis Slovakia vyrába aj nárazníky a brzdové systémy, pričom má vlastné laboratórium určené na ich vývoj a testovanie.

Globálnou strategickou víziou spoločnosti je ambícia stať sa v roku 2020 jedným z piatich najväčších a najúspešnejších celosvetových výrobcov v rámci automobilového priemyslu.

V rámci krátkej prehliadky sme mali možnosť odfotografovať len jednotlivé vyrábané diely, umiestnené v showroome. Nakoľko nie je bežne možné v areáli spoločnosti fotografovať, detailnejšie informácie spolu s viacerými fotografiami prinesieme až po absolvovaní oficiálnej celkovej prehliadky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu