Bytčica žila uplynulý víkend Bytčickým Juniálesom, program bol pre všetky vekové kategórie


Foto: Bytčica žila uplynulý víkend Bytčickým Juniálesom, program bol pre všetky vekové kategórie Foto: TS Mesto Žilina

Uplynulý víkend sa v mestskej časti Bytčica niesol v duchu športu a kultúry. Na futbalovom ihrisku si počas BYTČICKÉHO JUNIÁLESU prišli na svoje deti i dospelí. Poslanci za príslušný volebný obvod č. 6 Anton Trnovec a Jozef Juriš zabezpečili v rámci Medzinárodného dňa detí drobné občerstvenie.

Pre deti bol pripravený nafukovací hrad, či rôzne športové hry so starými rodičmi. Zároveň sa odohral futbalový zápas Horní – Dolní s výsledkom v prospech Horných. Od poobedňajších hodín sa na pódiu predstavili Bytčické speváčky, Dychová hudba Seniorčanka, RUTY ŠUTY a žilinské mažoretky Diana. Do večerných hodín znela Bytčicou hudba skupín Arzén a PAPINO. Úspech zožal i mladý husľový virtuóz Michal Bitto, ktorý je žiakom 8. ročníka na Základnej škole Vendelína Javorku.

Počas celého dňa si návštevníci mohli zakúpiť tombolu, do ktorej venovali ceny rôzni sponzori tohto podujatia. Výťažok zo zakúpenej tomboly poputuje pre deti, ktoré sa zúčastnia počas letných prázdnin kempu pod záštitou Mareka Mintála. Spoluorganizátorom kempu, ktorý vyplní v lete voľný čas deťom bude i TJ Tatran Bytčica.

„Vždy sme podporovali deti a mládež k športu a tým ich viedli k pohybu. V dnešnej dobe technológií a elektroniky to však nie je jednoduché. Verím, že viaceré deti vyplnia svoj voľný čas práve pohybom v kempe, ktorý bude prebiehať pod patronátom Mareka Mintalu,“ dodal zástupca primátora Anton Trnovec.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina