Osvetové podujatie trvalo udržateľného rozvoja DENS 2017 už 5. júna na Hlinkovom námestí


Foto: Osvetové podujatie trvalo udržateľného rozvoja DENS 2017 už 5. júna na Hlinkovom námestí

Mesto Žilina v spolupráci s portálom Energie pripravilo pre Žilinčanov už 4. ročník osvetového podujatia DENS 2017, ten prebehne v Žiline na Námestí Andreja Hlinku. Cieľom podujatia, ktoré sa bude konať v pondelok 5. júna 2017 a je zamerané na všetky generácie, je propagácia trvalo udržateľného rozvoja.
 
Na návštevníkov budú čakať informačné stánky k štedrým príspevkom na zateplenie rodinných domov či zvýhodneným úverom na obnovu panelákov. Priamo na mieste budú radiť zástupcovia ministerstva dopravy a výstavby SR, ako aj Štátneho fondu rozvoja bývania. Informácie budú naväzovať aj na očakávanú zmenu vo výške príspevku na zateplenie rodinného domu, ktorý sa od 15. júna stane ešte atraktívnejším. Jeho maximálna výška bude po novom 8 800 eur.

Atraktívne elektromobily či vozidlo študentov z Dopravnej akadémie v Žiline


Pre automoto nadšencov budú pripravené na ukážku atraktívne elektromobily značky Fisker Karma a Peugeot iOn, študenti z Dopravnej akadémie v Žiline predstavia nimi zostrojené autíčko jazdiace na vodík s unikátnou technológiou. Na podujatí si bude tiež možné vyskúšať elektrobicykle.



Nebudú chýbať ani obnoviteľné zdroje energie ako solárne systémy či fotovoltika, a prospešné informácie ohľadne dotačného programu Zelená domácnostiam. Tiež sa dozviete viac o ekologických a ekonomických výhodách vykurovania drevenými peletami od lokálneho výrobcu z Kysúc. Rovnako bude návštenvíkom vysvetlené, ako sa dá energeticky zhodnotiť použitý kuchynský olej.

Pre deti a mládež sú zasa pripravené ekoinformácie hravou formou, takže sa zabavia a popritom aj niečo zaujímavé dozvedia. Tí najaktívnejší dostanú knižočku a DVD s animovanou rozprávkou Motýľ Jasoň. Tešiť sa môžete na atraktívnu tombolu - let helikoptérou ponad Liptov, bicykel, 350 eur poukážka na nákup elektrobicykla, nákupné poukážky do kníhkupectva a OC IKEA, ale aj prenocovanie v slovenskom eko-hoteli Dália.

Na podujatie je bezplatný vstup.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu