Na Moskovskej ulici vytrhli dopravnú značku aby mohli jazdiť do protismeru


Foto: Na Moskovskej ulici vytrhli dopravnú značku aby mohli jazdiť do protismeru

Čitateľ nás nedávno upozornil na kurióznu situáciu zo sídliska Vlčince. Na Moskovskej ulici je zvislými dopravnými značkami určená jednosmerná cesta. Mnohé uličky sú úzke a kvôli zaparkovaným autám je nemožné, aby tam bola obojsmerná premávka. Často je problém prejsť aj v jednom smere, ak vodiči parkujú v zákrutách alebo ďaleko od kraja cesty.

Ľudia, ktorí bývajú na začiatku spomínanej ulice, musia vždy pri odchode z domu autom absolvovať celú trasu po jednosmerke, pričom vychádzajú až pri Kazačku. Pre niekoho je to možno zbytočná obchádzka a práve preto sa rozhodol odstrániť značku určujúcu jednosmernú cestu. Tá sa nachádzala tesne pri križovatke s Bulharskou cestou. 

Dopravná značka chýba na mieste už skoro 3 týždne a podľa našich informácií jazdia niektoré autá po úzkej ceste aj opačným smerom. Občas tak nastane problém, keď sa stretnú dve vozidlá a jedno musí cúvať. Dopravná značka sa nachádza pohodená v tráve, na čo upozornil aj samotný čitateľ. Upozornili sme preto vedenie mesta, aby situáciu napravilo. 

„Ďakujeme za upozornenie, dopravnú značku osadíme na pôvodné miesto. Dovoľujeme si upozorniť, že pri poškodení alebo odstránení dopravnej značky môže ísť aj o spáchanie trestného činu,“ informoval hovorca mesta Pavol Čorba.

V najbližších dňoch sa tak situácia vráti do pôvodného stavu. Uvidí sa tiež, či značku znova niekto odstráni, alebo ju už nechajú na pôvodnom mieste.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu