Zjazd z diaľnice pri Dubnej Skale budú predlžovať, práce začnú už čoskoro


Foto: Zjazd z diaľnice pri Dubnej Skale budú predlžovať, práce začnú už čoskoro Foto: ilustračné

Viacero vodičov sa zhoduje v názore, že zjazd z diaľnice D1 pri Dubnej Skale smerom na Žilinu je príliš krátky. V úseku sa už stalo niekoľko nehôd, no najčastejšie tam dochádza k malým škodovým udalostiam. Pripájací pruh na cestu I/18 je údajne príliš krátky a preto tam dochádza ku kolíziám áut.

Tento úsek diaľnice už funguje už od roku 2015 a v najbližších týždňoch sa dočká malej rekonštrukcie. Za dva roky sa tam stalo takmer 30 škodových udalostí a dve vážnejšie nehody so zraneniami účastníkov. Pripojenie k hlavnému ťahu na Žilinu preto nie je bezpečné a diaľničiari ho musia upraviť.

Národná diaľničná spoločnosť predpokladá, že práce by mohli začať na prelome mesiacov máj a jún 2017. K realizácií bolo potrebné osloviť aj Krajský dopravný inšpektorát a Správu ciest. Napokon sa schválilo rozšírenie cesty I/18 na tri jazdné pruhy a zhotovenie nového vodorovného dopravného značenia. 

K realizácií úprav už má NDS všetky povolenia, vodičom preto zostáva vyčkať pár týždňov, kým práce začnú. Dá sa predpokladať, že vykonávanie prác sa podpíše pod menšie dopravné obmedzenia a zdržania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu