Muž založil do záložne v Žiline falošný iPhone 7, polícia ho obvinila z podvodu


Foto: Muž založil do záložne v Žiline falošný iPhone 7, polícia ho obvinila z podvodu Foto: KR PZ

K podvodu s falošným telefónom sa uchýlil 49-ročný muž z Prievidze, ktorý založil kópiu iPhone 7 Plus 128 Gold v jednej zo žilinských záložní. K telefónu pribalil aj záručný list a pokladničný blok, následne mu pracovník záložne vyplatil 500 eur.

„Obvineniu z pokračovacieho prečinu podvodu čelí 49 ročný muž z Prievidze. V stredu 19. apríla mal muž pricestovať do Žiliny a popoludní v jednej zo záložní v Žiline mal založiť mobilný telefón s nápisom iPhone 7 Plus 128GB Gold zabalený v bielej krabičke s príslušenstvom. Muž mal predložiť aj záručný lsit s pokladničným blokom s vedomím, že telefón je falzifikát. Za telefón mu bola vyplatená suma 500,-€,“ uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Na ďalší deň prišla do tej istej záložne žena, ktorá založila identický telefón, avšak inej farby. K tomu preložila záručný list, ktorý sa zhodoval s tým z predošlého dňa. Predavač preto okamžite upovedomil políciu a tá podozrivých zadržala. Zamestnanec tak zabránil škode, ktorá by vznikla v prípade, že by telefón s identickým dokladom o záruke prijal.

„Následne vo štvrtok 20. apríla v dopoludňajších hodinách mal nahovoriť 41 ročnú ženu, aby v tej istej záložni založila mobilný telefón s názvom iPhone 7 Plus 128GB Silver zabalený v bielej krabičke s príslušenstvom so záručným listom. Zamestnanec záložne porovnal predložený záručný list so záručným listom s predchádzajúceho dňa a zistil, že sú totožné. Vec ihneď oznámil na políciu. Následne v rukách mužov zákona skončil aj 49 ročný muž z Prievidze,“ spresnila Balogová.

Obvinený muž je stíhaný na slobode a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ