Vizualizácia nového námestia A.Hlinku z roku 2008


Foto: Vizualizácia nového námestia A.Hlinku z roku 2008
Galéria: 4 fotky

Aj takto mohlo vyzerať naše mesto. Čo je podľa vás lepšie, OC Mirage, alebo objekty z tejto vizualizácie? Správa z roku 2008: Časť žilinského Námestia A. Hlinku i Sadu SNP by sa mali zastavať. Spoločnosť Nefretiti, s.r.o. dnes v Žiline prezentovala médiám projekt CITY PARK ŽILINA, ktorý počíta s radikálnou zmenou tejto lokality.

Námestie by sa malo rozdeliť na dve výškové úrovne. “Jedna by bola v súčasnej výške, druhá časť námestia pod úrovňou a prechádzala by plynule rampou do parku,” informoval konateľ spoločnosti Roman Žigmund. Areálu by dominoval hlavný objekt v tvare skleneného valca, ktorý prepojí námestie s parkom a povrch s podzemím. Nachádzať by sa v ňom mali obchodné, stravovacie a zábavné prevádzky.

Horná úroveň námestia by sa mala kompozične zmeniť, sochu Andreja Hlinku by čakalo premiestnenie k vodnej ploche so zeleňou, z námestia by zmizla aj súčasná fontána v tvare srdca. Na spodnom námestí by amfiteátrovité schody vytvorili priestor na kultúrno-spoločenské aktivity. Vedľa hlavného objektu - na začiatku súčasného parku - sa plánuje postaviť polyfunkčná budova, ďalšia by mala uzatvárať Sad SNP. “Vedľajšími objektmi budú pešie a cyklistické ťahy a komunikácie, ktoré budú riešené kruhovými nadjazdmi,” doplnil Žigmund.

Spoločnosť predpokladá investíciu vo výške dvoch miliárd korún, výstavba by mala trvať približne 15 mesiacov. Vytvorilo by sa tiež 234 parkovacích miest.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu