Pri čistení Hradiska od odpadkov našli kľúčového svedka


Foto: Pri čistení Hradiska od odpadkov našli kľúčového svedka

Prednedávnom sa konalo druhé čistenie Hradiska od odpadkov, ktoré organizoval mestský poslanec Ľuboš Plešinger. Aktivity sa zúčastnila aj poslankyňa Iveta Martinková. Dobrovoľníci vyzbierali množstvo odpadkov, pneumatiky či plastové fľaše.

Pri prechádzaní lesa a zbieraní odpadkov však narazili na niečo veľmi zvláštne - na kľúčového svedka. Bola to menšia nádoba, na ktorej sa nachádzali 3 zámky a zhruba 50 kľúčov. Aktivisti na tento nález prekvapene pozerali a kládli si otázku - čo to je a čo s tým? 

„Pripojila som sa k pánovi Plešingerovi pri čistení Hradiska aj druhý krát. Išli sme aj do ťažkých terénov, kde možno roky nikto nebol. Pri prechádzaní terénu sme našli kľúčového svedka. Po tom, ako sme prekvapene zisťovali, o čo ide, sme sa dohodli, že to vrátime späť, že to určite bude nejaká hra,“ uvádza poslankyňa Iveta Martinková.



Organizátor hry sa napokon ozval

Poslankyni sa ozvala telefonicky neznáma osoba, pričom uviedla, že je organizátorom hry Geocaching na Slovensku. Medzi hráčmi tejto hry sa rozniesla informácia, že aktivisti našli ich “kešku” pri čistení lesa. Prvá otázka, ktorú poslankyňa dostala bola, že čo s ňou spravili.

„Potešila som ho, keď som mu povedala, že sme ju dali naspäť,“ uvádza poslankyňa, ktorá zhodnotila, že aj o tomto môže byť čistenie lesa. 

Geocaching [vyslov: geokešing] (z geo = zem + angl. cache = tajne skryť) je zábava, či určitý druh športu, spočívajúca v hľadaní skrytého objektu, o ktorom sú známe len jeho geografické súradnice. Miesto úkrytu sa nazýva cache - skrýša, schránka – hantírkou keška. Zábava je obvykle spojená s úlohami, riešením ktorých je získanie súradníc cieľa, alebo s poznávaním okolitej krajiny alebo miestnych pamätihodností. Keďže na nájdenie skrýše je potrebná presná poloha, je táto hra spojená s používaním navigačných GPS zariadení.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu