Muž z Čadce si cez firmu v Žiline skrátil daň o viac ako 260 tisíc eur, hrozí mu 12 rokov väzenia


Foto: Muž z Čadce si cez firmu v Žiline skrátil daň o viac ako 260 tisíc eur, hrozí mu 12 rokov väzenia Foto: ilustračné - financnasprava.sk

Polícia obvinila konateľa súkromnej spoločnosti zo Žiliny, ktorý sa mal dopustiť zločinu skrátenia dane a poisteného ešte počas rokov 2012 a 2013. 28-ročný muž z Čadce v pozícii štatutára podal daňové priznania, ktoré sa nezhodovali so skutočnosťou.

„Vyšetrovateľka Krajského riaditeľstva PZ v Žiline obvinila z pokračujúceho zločinu skrátenia dane a poisteného 28 ročného mladého muža z Čadce. Obvinený muž mal ako štatutárny zástupca súkromnej spoločnosti so sídlom v Žiline konať v mene spoločnosti a podať daňové priznanie k dani z príjmov právnickej osoby za zdaňovacie obdobie roku 2012 a DPH za príslušné zdaňovacie obdobie rokov 2012 a 2013,“ uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Mužovi teraz hrozí až 12 rokov väzenia, daň skrátil o minimálne 267-tisíc eur

Pri následnej kontrole však daniari zistili, že spoločnosť si neoprávnene uplatňovala odpočet dane, celková výška škody je minimálne 267-tisíc eur. Mužovi teraz za toto konanie hrozí trest odňatia slobody až do výšky 12 rokov, polícia ho stíha na slobode.

„Daňovou kontrolou bolo zistené, že daňový subjekt mal v rozpore so zákonom zaúčtovávať finančné náklady pre odpočet dane a neoprávnene uplatňovať odpočet dane, čím si mal za obdobie celého roka 2012 a desať mesiacov roka 2013 skrátiť daň vo výške najmenej 267.000,-€. Obvinený muž je stíhaný na slobode a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov,“ uzavrela Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu