Zranený príslušník 5. pluku špeciálneho určenia na misii v Afganistane je v stabilizovanom stave


Foto: Zranený príslušník 5. pluku špeciálneho určenia na misii v Afganistane je v stabilizovanom stave Foto: ilustračné - Facebook 5.pluk špeciálneho určenia

Vojak z 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline, ktorý sa v piatok zranil počas výcviku v Resolute Support v Afganistane, je v stabilizovanom stave. Zranenie si príslušník elitného útvaru privodil počas výcviku streľby z ručných zbraní, kedy ho do oblasti brucha zasiahla črepina. Informáciu o stabilizovanom stave potvrdila hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Slovenská republika je do nebojovej operácie Resolute Support v Afganistane zapojená už viac ako dva roky a aj naši vojaci pomáhajú budovať afganské národné bezpečnostné sily, aby boli neskôr schopné samostatne udržiavať stabilitu a bezpečnosť vo svojej krajine, teda bez podpory NATO. S ohľadom na to, že najbližšia rotácia príslušníkov je naplánovaná už na jún, nepočíta sa s nahradením zraneného vojaka.

Ihneď ako to bude možné, bude prevezený na Slovensko, presnejšie do Ružomberka. Tu bude v Ústrednej vojenskej nemocnici pokračovať v liečbe. Aktuálne pôsobí v operácii Resolute Support viac ako 40 príslušníkov slovenských ozbrojených síl.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu