Na Jarnej cene Žiliny 2017 pretekalo 609 plavcov, úspechy zaznamenal aj žilinský Nereus


Foto: Na Jarnej cene Žiliny 2017 pretekalo 609 plavcov, úspechy zaznamenal aj žilinský Nereus Foto: TS Mesto Žilina

Žilinský Klub plaveckých športov Nereus organizoval v dňoch 17. – 19. marca 2017 už XVI. ročník medzinárodných plaveckých pretekov – „Jarná cena Žiliny 2017“. Do súťaže sa prihlásilo 609 plavcov z domácich i zahraničných klubov.

I keď tohtoročná Jarná cena Žiliny nebola zaradená do kalendára podujatí plaveckých organizácií LEN (Európska plavecká liga) a FINA (Medzinárodná plavecká organizácia) z dôvodu „nekorektných“ rozmerov krytého bazéna, aj tak zaznamenala rekordnú účasť. Na podujatí sa predstavilo 13 zahraničných plaveckých klubov z Česka, Srbska, Estónska, Maďarska, Slovinska či Chorvátska. Nezaostávali ani domáce kluby, pričom Slovensko reprezentovalo 44 klubov, medzi ktorými nechýbal ani známy žilinský plavecký klub Nereus.

Žilinským plavcom sa darilo v kategóriach starších a mladších žiakov


Až 5 zlatých medailí získal v kategórii 13 - 14 ročných Roman Ftorek, presnejšie v disciplínach 50 metrov voľný spôsob, 50,100 a 200 metrov motýlik a 200 metrov polohové preteky. K piatim najcennejším kovom pridal ešte striebornú medailu v disciplíne 400 metrov polohové preteky.

V rovnakej vekovej kategórii sa medzi ženami darilo Emme Marušákovej, ktorá premenila 10 štartov na 9 medailí. Päťdesiatmetrové trate ovládla v disciplínach voľný spôsob, znak aj motýlik. K trom zlatým pridala dve strieborné medaily - v disciplínch 100 metrov voľný spôsob a 200 metrov polohové preteky. Medailovú zbierku doplnila bronzovými kovmi v disciplínach 100 metrov motýlik, 200 metrov voľný spôsob aj znak a 400 metrov polohové preteky.

Medzi 11 - 12 ročnými vyhrala Petra Štaudingerová disciplínu 50 metrov motýlik a dvakrát skončila so ziskom bronzovej medaily - v disciplínach 50 metrov voľný spôsob a 100 metrov motýlik. Medzi ženami vybojovala striebro Laura Benková, a to v disciplíne 200 metrov voľný spôsob.

Organizátori podujatia si tento ročník pochvaľovali nielen medzinárodnou účasťou, ale aj výkonmi, ktoré plavci podali. Víťazi si prebrali medaily a vecné ceny z rúk zástupcu primátora Antona Trnovca, riaditeľa Mestskej krytej plavárne Vladislava Harčara a organizátorov súťaže Mariána Hrabovského a Juraja Skopala. Podujatie „Jarná cena Žiliny 2017“ tak opäť nesklamalo a ponúklo víkend plný kvalitných športových výkonov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina