Mesto sa aj tento rok zapojí do Hodiny Zeme, na hodinu vypne osvetlenie Farského kostola a okolia


Foto: Mesto sa aj tento rok zapojí do Hodiny Zeme, na hodinu vypne osvetlenie Farského kostola a okolia Foto: TS Mesto Žilina

Projekt Hodina Zeme je celosvetová ekologická akcia zameraná na ochranu našej planéty Zem. Na Slovensku sa uskutoční už po ôsmykrát a mesto Žilina sa opäť do projektu zapojí tým, že v sobotu 25. marca 2017 zhasne od 20.30 do 21.30 hod. osvetlenie Katedrály Najsvätejšej Trojice (Farský kostol) a balustrády.

Hodina Zeme je najväčšou celosvetovou kampaňou zameranou na zvýšenie povedomia verejnosti v oblasti klimatických zmien. Zhasnutím svetla na 60 minút vytvára symboliku spoločnej zodpovednosti za budúcnosť našej planéty a vyzýva ľudí, aby si uvedomili, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás. Podujatie sa začalo v roku 2007 ako miestna aktivita organizácie WWF (World Wide Fund for Nature) v austrálskom Sydney, ktorej poslaním je zastaviť ničenie prirodzeného prostredia a vytvoriť budúcnosť, kde ľudia budú môcť žiť v harmónii s prírodou. Táto myšlienka sa v priebehu 10 rokov rozšírilo do celého sveta.

Do projektu sa uplynulý rok zapojilo viac ako 178 krajín sveta


„Týmto symbolickým gestom Žilina opäť potvrdzuje svoje environmentálne a ekologické cítenie. Neustále vyvíjame snahu, aby naša činnosť, nech sa týka ktorejkoľvek oblasti, mala minimálne negatívne dôsledky na životné prostredie. Zároveň sa v rámci svojich kompetencií snažíme využívať všetky prostriedky na zveľaďovanie prostredia, v ktorom žijeme,“ povedal primátor Choma.

Do projektu sa v minulom roku zapojilo viac ako 178 krajín sveta, medzi nimi aj Slovensko s viac ako 40 mestami a obcami. Zapojilo sa aj mnoho pamiatok, firiem a 25 škôl po celom Slovensku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina