Žilinčanky odcudzili v Novej Dubnici peňaženku a z kariet vyberali peniaze, hrozí im 5-ročný trest


Foto: Žilinčanky odcudzili v Novej Dubnici peňaženku a z kariet vyberali peniaze, hrozí im 5-ročný trest Foto: ilustračné

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Trenčína vzniesol obvinenie z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty a prečinu krádeže voči dvom ženám zo Žiliny.

Žilinčanky vo veku 24 a 25 rokov mali spoločne 16.januára v priestoroch obchodného domu v Novej Dubnici odcudziť z dámskej kabelky peňaženku po tom, ako kabelku zbadali voľne odloženú v nákupnom vozíku pri ovocí. V peňaženke sa nachádzali osobné doklady poškodenej ženy a jej dcéry, peniaze, bankomatová karta a reštauračná karta.

Prostredníctvom odcudzenej bankomatovej karty mali obvinené 16.januára vykonať neoprávnený výber peňazí z bankomatu vo výške 170 EUR a neskôr sa pokúsili aj o dva neúspešné výbery peňazí z reštauračnej karty.

„Poškodenej žene vznikla celková škoda vo výške zhruba 360 eur. V prípade dokázania viny hrozí obvineným ženám trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov,“ informoval Pavol Kudlička, hovorca polície v Trenčíne.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu