Žilinský župan Juraj Blanár je znepokojený v súvislosti s dostavbou D1 Hubová - Ivachnová


Foto: Žilinský župan Juraj Blanár je znepokojený v súvislosti s dostavbou D1 Hubová - Ivachnová Foto: ilustračné

Predseda ŽSK Juraj Blanár sa dnes vyjadril k aktuálnej situácii pri dostavbe diaľničného úseku D1 Hubová - Ivachnová. Z posledných dostupných informácií vyplývam že výstavba úseku, ktorá začala v decembri 2013, je ohrozená. Pôvodne mal byť diaľničný úsek dokončený už v roku 2017, presnejšie v júni. Nateraz to však vyzerá tak, že reálny rok dostavby bude až 2020.

„Od chvíle, keď sa prerušili práce na výstavbe úseku diaľnice D1 Hubová - Ivachnová uplynuli už dva roky. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dodnes nedokázala opätovne spustiť výstavbu. Pretrasovanie diaľnice nad Hrboltovou je jasné minimálne od apríla 2015. Zhotoviteľ v roku 2016 niekoľkokrát urgoval obnovenie výstavby, no namiesto toho bol proces v júni 2016 zastavený,“ uviedol pre TASR primátor Ružomberka Igor Čombor.


Situáciu sleduje aj kraj, predseda apeluje na koaličných partnerov

„So znepokojením sledujeme nedostatočnú aktivitu na rozostavanom diaľničnom úseku D1 Hubová - Ivachnová v Žilinskom kraji. Podporujeme stanovisko starostov a primátorov dotknutých obcí a miest v súvislosti so vzniknutým omeškaním prác na rozostavanom úseku diaľnice, čím je ohrozené úspešné dokončenie tejto významnej dopravnej infraštruktúry,“ uviedol žilinský župan Juraj Blanár (SMER-SD)

V súvislosti s týmto ohrozením vyzýva Blanár Národnú diaľničnú spoločnosť, ktorá patrí pod správu Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky, aby konala čo najskôr. „Apelujeme preto na Národnú diaľničnú spoločnosť, aby čo najskôr rozhodla o všetkých dôležitých otázkach a prijala opatrenia na čo najrýchlejšie vyriešenie vzniknutej situácie,“ dodal Blanár, ktorý je zároveň poslancom NR SR za koaličnú stranu SMER-SD.

Úsek diaľnice D1 medzi Hubovou a Ivachnovou by po dostave mal na trase ušetriť motoristom približne 10 minút jazdy.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu