Aj napriek častým kontrolám a pokutám vodiči odbočujú do zákazov na Vlčincoch a v Trnovom


Foto: Aj napriek častým kontrolám a pokutám vodiči odbočujú do zákazov na Vlčincoch a v Trnovom

V posledných mesiacoch sme viac krát informovali o častých kontrolách, ktoré vykonáva mestská polícia na sídlisku Vlčince. Konkrétne pri ZŠ Martinská hliadkujú policajti a kontrolujú dodržiavanie zákazu odbočenia z Obežnej ulice. Tá je už takmer rok obojsmerná a v rámci zmeny organizácie dopravy platí rovnaký čas aj spomínaný zákaz. Mnoho vodičov ho však ani po tak dlhej dobe nerešpektuje a skracuje si cestu po starej trase. 

Podobný prípad sa opakuje aj na križovatke Rosinskej  cesty a Bagarovej ulice - výjazdu z mestskej časti Trnové. Po dokončení prác na stavbe kruhového objazdu v Celulózke, sa zmenila organizácia dopravy a zakázalo sa odbočenie z Trnového na Vlčince. Opačne platí zákaz len pre nákladné autá. V prvých týždňoch mali pochopiteľne niektorí šoféri problém zvyknúť si, nakoľko jazdia po pamäti a novú značku si nevšimli. Po viacerých upozorneniach sa situácia o niečo málo zlepšila, ale počet áut odbočujúcich na Vlčince je stále veľký. 



Mestskí policajti začali dohliadať na dodržiavanie dopravného značenia už aj v tomto mieste. Námatkové kontroly vykonávajú v naozaj rôznych časoch, ráno, počas dňa či večer, a takmer vždy prichytia nejakých vodičov. Časť sa poučí a zákaz rešpektuje, no sú aj takí, ktorí si aj napriek pokutám stoja tvrdo za svojim. Počas krátkeho prieskumu, ako sa dodržiava nové značenie na Bagarovej, sme natrafili na takmer 20 áut behom pol hodiny. Jedného z vodičov sme sa spýtali, či vie o zákaze, na čo reagoval: „Tá značka je úplne ale úplne nezmyselná a nevidím dôvod, prečo by som mal jazdiť hore dole sa otáčať. Odbočovať budem stále.“

K osadeniu zákazu sa pristúpilo nielen preto, aby sa zmiernili kolóny, ktoré vznikajú na výjazde z Trnového každé ráno, ale aj aby sa zlepšila bezpečnosť a znížila nehodovosť v tomto úseku. Za posledné roky sa tu stalo niekoľko vážnejších nehôd, ktorých účastníkmi boli často aj cyklisti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu