Na Gaštanovej ulici na Solinkách dnes horelo BMW, niekto ho pravdepodobne úmyselne podpálil


Foto: Na Gaštanovej ulici na Solinkách dnes horelo BMW, niekto ho pravdepodobne úmyselne podpálil Foto: čitateľ

Dnes 7. februára 2017 došlo tesne po polnoci k incidentu na žilinskom sídlisku Solinky, pri ktorom pravdepodobne niekto podpálil osobný automobil značky BMW. K požiaru na ulici Gaštanová boli okamžite privolaní hasiči, ktorí ho na mieste uhasili. Nepríjemnú udalosť z noci potvrdil aj policajný hovorca. Požiar vozidla poškodil dve vedľajšie vozidlá, predbežne bola škoda vyčíslená na viac ako 5-tisíc eur.

„V noci z pondelka 06. februára na utorok 07. februára v Žiline na sídlisku Solinky došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k požiaru osobného motorového vozidla BMW. Požiar poškodil aj vedľa stojace motorové vozidlá Fiat a Škoda Fabia. Poškodením motorových vozidiel vznikla predbežná škoda vo výške 5.540.-€,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Solinky sú problematické miesto, časť obyvateľov žiada pridať viac kamier


K zapáleniu vozidla došlo pravdepodobne úmyselne, vo veci prebieha vyšetrovanie. „V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku požiaru sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uzavrel Moravčík.

Problémy s vyhorenými a ukradnutými autami na Solinkách pretrvávajú dlhšie, jeden z našich čitateľov by privítal sprísnené bezpečnostné opatrenia. „Dnes som na sídlisku Solinky zachytil vyhorené auto, resp. jeho prednú časť. Vyzerá to tak, že zrejme bolo úmyselné podpálené. Kedy mestská polícia popridáva na tomto problémovom sídlisku viacero kamier? Neustále sa tu buď autá kradnú, alebo podpaľujú,“ uvádza obyvateľ Soliniek Michal.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu