Mestská polícia nemá kamery na Platanovej ulici


Foto: Mestská polícia nemá kamery na Platanovej ulici

Pred niekoľkými dňami nás čitateľ upozornil na kameru, ktorú si všimol na balkóne jedného z bytov. Fotografia pochádza zo sídliska Solinky, z ulice Platanová. Niektorí obyvatelia sídliska vyslovili obavu o svoje súkromie a boja sa sledovania. Podobný prípad sa objavil pred zhruba dvomi rokmi, kedy mesto umiestnilo bezpečnostné kamery, napojené na mestskú políciu, nad okná bytov. Vtedy sa ľudia obávali sledovania zo strany mestskej polície.

Po mnohých otázkach a negatívnych názoroch obyvateľov na rozmiestňovanie kamier na žilinskom sídlisku, sme sa obrátili na hovorcu mesta, so žiadosťou o bližšie informácie. „Kamera na bytovom dome na Platanovej ulici nie je majetkom mestskej polície,“ uviedol hovorca Pavol Čorba. Keďže mesto túto lokalitu nemonitoruje, kamera musí patriť niektorému z obyvateľov bytov.

Z miesta, kde sa nachádza, môže len ťažko monitorovať vchod do bytového domu a parkovisko je z druhej strany paneláku, preto je aj táto možnosť vylúčená. Monitorovať môže okolie iného paneláku, alebo priestor medzi samotnými bytovkami. Taktiež je otázne, či naozaj ide o skutočnú kameru, alebo len o atrapu, či dokonca iné zariadenie. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu