Recesisti vytvorili na zamrznutom rybníku gigantický nápis, naráža na odchod Veľke Británie z EÚ


Foto: Recesisti vytvorili na zamrznutom rybníku gigantický nápis, naráža na odchod Veľke Británie z EÚ Foto: TASR

O tom, že zima v Bytči podnecuje kreativitu miestnych obyvateľov, sme sa mohli presvedčiť už začiatkom minulého roka. Vtedy 20 chlapov doslova “roztočilo” časť Bytčianskeho rybníka a vytvorilo kolotoč s nasprejovaným srdcom. Nápis I Love Bytča si vtedy získal celoslovenskú popularitu, srdce v kruhu roztáčal lodný motor.

Aj tento rok sa partia nadšencov a recesistov postarala o dielo, ktoré skrášlilo zamrznutú hladinu rybníka v Hrabovom pri Bytči. Tematicky odkazuje na odchod Veľkej Británie z Európskej únie, nápisom GOODBYE a vlajkou. Celé dielo vzniklo 21. januára 2017 a rozprestiera sa na rybníku s plochou 18 tisíc metrov štvorcových.

Autori chceli takto kreatívne vyjadriť sklamanie z Brexitu, keďže podľa ich názoru by sa v súčasnej dobe mali všetci spájať. „Žijeme v čase, keď by sme sa mali všetci spájať a oni sa snažia silou mocou odtrhnúť. Myslíme si, že to nie je dobré a chceme takto vtipne dať Veľkej Británii zbohom,“ uviedol pre TASR organizátor akcie Roman Grešák.

Na maľovanie poslúžila potravinárska farba, priebeh si môžete pozrieť na videu TASR na tomto odkaze. Na samotné vykreslenie nápisu a namaľovanie vlajky padlo 73 kubíkov vody. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TASR