Chirurgické oddelenie žilinskej nemocnice dostalo od firmy Doprastav nový EKG prístroj


Foto: Chirurgické oddelenie žilinskej nemocnice dostalo od firmy Doprastav nový EKG prístroj

Každý pacient, ktorý príde na chirurgické oddelenie v žilinskej nemocnici, má urobený EKG záznam. Lekári ročne vyšetria na oddelení okolo päť tisíc pacientov, pričom takmer 3500 z nich hospitalizujú. EKG prístroj tak za rok vyhotoví cez 5000 záznamov činnosti srdca. Starý prístroj, ktorý sa v súčasnosti používa, má už takmer 25 rokov, od dnes ho však nahradí nový.

„Prístroj umožní podstatné zvýšenie komfortu našich pacientov. Budeme môcť vykonávať toto vyšetrenie priamo u nás, nebudeme ich musieť prevážať na iné oddelenia,“ povedal primár chirurgického oddelenia nemocnice Juraj Váňa.

Chirurgické oddelenie žilinskej fakultnej nemocnice s poliklinikou má po 25 rokoch nový EKG prístroj na zaznamenávanie činnosti srdca. Prístroj venovala spoločnosť Doprastav.

„Každá úspešná spoločnosť by mala v určitom okamžiku, keď sa jej darí, prispievať aj na takéto veci a pomoc slabším odvetviam je priam povinnosťou. Každý z nás bude aspoň raz v živote EKG potrebovať,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Juraj Androvič.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu