Mesto upozorňuje na topiaci sa sneh a padajúce cencúle zo striech, odstrániť ich musí majiteľ budovy


Foto: Mesto upozorňuje na topiaci sa sneh a padajúce cencúle zo striech, odstrániť ich musí majiteľ budovy Foto: TS Mesto Žilina

Mesto Žilina upozorňuje občanov, že podľa všeobecne záväzného nariadenia č. 15/2009, ak sa vytvoria na streche alebo odkvape cencúle, vlastník, správca alebo užívateľ takejto nehnuteľnosti je povinný vykonať také opatrenia, aby cencúle a snehová pokrývka zo strechy neohrozili život alebo zdravie ľudí.
 
Zimnú údržbu verejných priestranstiev, chodníkov a zjazdnosť vozoviek zabezpečuje v zmysle Operačného plánu spoločnosť Žilinské komunikácie a. s., ktorá vykonáva podľa potreby posýpanie povrchu vozoviek inertným a chemickým materiálom, zhŕňanie, pluhovanie a odvoz snehu. Prednostne sa zabezpečuje zjazdnosť hlavných križovatiek, výpadových ciest a frekventovaných ulíc s premávkou MHD.
 
Zimnú údržbu chodníkov a ostatných verejných priestranstiev priľahlých k nehnuteľnostiam, ktoré nie sú zahrnuté v Operačnom pláne, sú v zmysle VZN č. 15/2009 povinní zabezpečiť vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností. Na spoplatnených parkovacích plochách sú povinní zabezpečiť čistotu prevádzkovatelia.
 
Všeobecne záväzné nariadenie č. 15/2009 o udržiavaní všeobecnej čistoty, ochrany zelene a poriadku na území mesta Žiliny



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina