Colníci na Orave zadržali nelegálne lieky, medzi nimi aj anabolické steroidy či Kamagru


Foto: Colníci na Orave zadržali nelegálne lieky, medzi nimi aj anabolické steroidy či Kamagru
Galéria: 2 fotky
Foto: Colný úrad Žilina

Na Orave prekazila hliadka colníkov plány s farmaceutickými výrobkami, medzi ktorými bola aj „sestra“ Viagry. V požičanom vozidle ich prevážal 25 - ročný muž z Bobrova.  

Muž, ktorého na Orave zastavili colníci tvrdil, že vo vozidle prepravuje dva páry lyží z Poľska, kde si ich dal opraviť. O ďalšom tovare nájdenom v aute, štyroch kartónoch nevedel povedať, čo v nich je ani komu patria. Nemal k nim žiadne sprievodné doklady. Uviedol, že vozidlo má požičané a tento tovar sa tam nachádzal už pred jeho jazdou. Majiteľ vozidla, ktorého telefonicky kontaktoval, tiež nič o kartónoch nevedel.

Colníci vykonali kontrolu a zistili, že škatule sú plné farmaceutických výrobkov, medzi ktorými boli proteínové hormóny, anaboliká aj injekčne ampulky s látkou na podporu metabolizmu tukov a svalovej hmoty. Najväčšie 94% zastúpenie z celého obsahu mal liek Kamagra s podobnými účinkami ako jej známa „sestra“ Viagra.

Nelegálne farmaceutiká v celkovom množstve 1238 balení sa na trh nedostanú. Colníci ich zaistili a na verejnosť apelujú, aby bola zvlášť obozretná pri kúpe tohto druhu tovaru.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Žilina