Žirafa prichádza s vešiakom pomoci, ľudia bez teplého oblečenia si ho môžu odtiaľ vziať


Foto: Žirafa prichádza s vešiakom pomoci, ľudia bez teplého oblečenia si ho môžu odtiaľ vziať Foto: Facebook Žirafa Žilina

So skvelým spôsobom, ako pomôcť v súčasných mrazoch nielen bezdomovcom, prišlo súkromné Centrum voľného času Žirafa. Po vzore Bratislavy postavilo pred svoj vchod na Pivovarskej ulici č. 3 vešiak, na ktorom sa nachádza oblečenie. V Bratislave tento nápad zrealizovala Jana Hrdličková, inšpirovala sa myšlienkou z maďarskej Budapešti.

„Žirafa sa inšpirovala slovenskými mestami, v ktorých sa začalo počas silných mrazov pomáhať prostredníctvom akcie “VEŠIAK POMOCI”. Kto je v núdzi, príďte si prosím jednoducho bez ohlásenia vziať čo potrebujete. Vešiak je pred vchodom do Žirafy prístupný pre každého,“ spresnilo princíp centrum voľného času.

Veci môže na vešiak zavesiť každý, kto má doma nepotrebné teplé oblečenie. „Ak ste v opačnej situácii a máte doma nepotrebný kabát alebo starú bundu, cestou okolo nás ju kľudne zaveste. My sme začali a vyprázdnili skrine…Ďakujeme,“ uviedol tím z CVČ Žirafa.

Žirafa sa inšpirovala slovenskými mestami, v ktorých sa začalo počas silných mrazov pomáhať prostredníctvom akcie “VEŠ...

Posted by Zirafa Zilina on 12. január 2017

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu