V Žilinskom kraji sneží už od polnoci, mnohé cesty sú neupravené, došlo aj k nehodám


Foto: V Žilinskom kraji sneží už od polnoci, mnohé cesty sú neupravené, došlo aj k nehodám
Galéria: 6 fotiek
Foto: Karol Sládek

Aktuálna dopravná situácia v Žilinskom kraji nie je veľmi priaznivá.  Množstvo vodičov nám nahlasuje neprejazdné úseky ciest a neupravené vozovky. Operačné stredisko Policajného zboru informuje o neprejazdnej ceste II/583 medzi Terchovou a Zázrivou. Cesta je neprejazdná pre neupravenú vozovku. V Dolnom Kubíne hasiči aktuálne zasahujú pri dopravnej nehode pri ktorej sa zrazili až 4 autá. Cesta je tam taktiež neprejazdná.

Aj žilinskí hasiči aktuálne absolvujú výjazd k nehode pri Mobise, kde sa zrazili 3 autá. V kraji sa stali aj mnohé menšie nehody, pri ktorých zišli autá z cesty alebo dostali šmyk a narazili do oplotení či iných objektov pri ceste. Mnohé cesty v žilinskom kraji sú neupravené, aj napriek tomu, že sneží už od polnoci.

Cesta I/11 Svrčinovec smer Jablunkov (ČR) je pre kamiónovú dopravu neprejazdná, z dôvodu hustého sneženia a neupravených ciest. V obci Svrčinovec je na ceste odstavených asi 20 kamiónov, ktoré sa nedokážu pohnúť a tvoria prekážku. Z uvedeného dôvodu sú kamióny v smere do Čadce odstavované na ceste I/11 v Krásne nad Kysucou pred tunelom.


Polícia žiada vodičov o rešpektovanie pokynov hliadok PZ.

Cesta I/14 Turčianske Teplice - Banská Bystrica, horský priechod Šturec, a cesta I/59 Ružomberok - Banská Bystrica, horský priechod Donovaly sú pre nákladnú dopravu nad 10 metrov uzatvorené, z dôvodu hustého sneženia. Doprava je odkláňaná hliadkami PZ.

Neupravené cesty hlásite aj medzi Žilinou a Martinom a taktiež medzi Žilinou a Terchovou. Vodiči by mali jazdiť opatrne a znížiť rýchlosť. Situáciu monitorujeme.


Autor: Martin Kuder

Aktualizácia 09:50 hod.

  • Dolný Kubín - cesta I/59 v obci Kňažia prejazdná
  • Dolný Kubín - cesta II/583 Zázrivá - Terchová prejazdná




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu