Hazard na zamrznutých a zasnežených cestách, motorkára videli vo viacerých častiach Žiliny


Foto: Hazard na zamrznutých a zasnežených cestách, motorkára videli vo viacerých častiach Žiliny Foto: Michal Milec

V pondelok 2.januára vo večerných hodinách sa podarilo jednému z vodičov jazdiacich po ulici Ľavobrežná odfotografovať vodiča motorky, ako sa pohybuje v smere na hypertesco. Hazardér jazdil po čerstvo napadnutom snehu, pri teplote zhruba -4°C. Názory na motorkára na internete sú rôzne, väčšina ho však označila za hazardéra, ktorý riskuje svoje zdravie a ohrozuje ostatných účastníkov cestnej premávky. 

Niektorí žilinskí vodiči uviedli v diskusií na Facebooku, že motorkára videli aj v iných častiach mesta. Je otázne, či išlo o toho istého, alebo o viacerých rozdielnych.

Do úvahy prichádza aj verzia, kedy sa vodič musel s motorkou dostaviť na pravidelnú technickú kontrolu, aby sa vyhol pokute. Ak nevlastní žiadne osobné auto s vozíkom, alebo dodávku a nechcel riešiť jej prenájom, mohol sa na stanicu technickej kontroly vybrať “po vlastných”. Ani tento fakt však nemení nič na tom, že mohlo dôjsť k nešťastiu.

Podobnú situáciu odfotografoval jeden vodič ešte v roku 2015, kedy sa motorkár presúval po cestách v zime pri teplote -8°C.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu