Skialpinista sa na Chlebe pošmykol a zranil si stehno, záchranári ho zniesli na nosidlách


Foto: Skialpinista sa na Chlebe pošmykol a zranil si stehno, záchranári ho zniesli na nosidlách
Galéria: 4 fotky
Foto: Horská záchranná služba - hzs.sk

Včera 29. decembra v poobednajších hodinách museli horskí záchranári zasahovať v Malej Fatre, kde sa pošmykol skialpinista. 39-ročný muž slovenského pôvodu sa v dôsledku pošmyknutia poranil, preto privolal na pomoc záchranárov. Tí mu poskytli neodkladnú starostlivosť, a zniesli ho až do obce Trusalová.

„V popoludňajších hodinách dňa 29.12.2016 boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre 39-ročného slovenského skialpinistu, ktorý sa pošmykol na zľadovatenom povrchu a pri páde si privodil poranenie dolnej končatiny v oblasti stehna. Nachádzal sa na juhovýchodnom svahu vrcholu Chleb pri Kopiskách. Záchranári mu po príchode na miesto poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a zafixovali ho vákuovým matracom,“ uviedli na svojom webe horskí záchranári.

Záchranári nemohli pre zlé poveternostné podmienky transportovať zraneného vruľníkom. „Pre nepriaznivé poveternostné podmienky, pre silný nárazový vietor, nemohla byť na transport nasadená letecká technika, preto bol pacient transportovaný záchranármi HZS pozemne za pomoci nosidiel Akija do obce Trusalová, kde bol odovzdaný privolanej posádke RZP na prevoz do nemocnice v Martine,“ dodali záchranári.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba - hzs.sk